Karrier

Nem mindenki várja tárt karokkal Beckhamet a PSG-nél

megosztom

Az egykori angol válogatott játékos szerződése a Los Angeles Galaxy csapatával hamarosan lejár, a hírek szerint a Paris Saint-Germain együttesében folytathatja karrierjét. A francia listavezetőnél komoly célok lebegnek a szemek előtt, így joggal merül fel a kérdés: egy 36 éves játékos valóban erősítést jelenthet egy BL-részvételre pályázó csapatnak?

Még 2007-ben David Beckham négyéves megállapodást kötött az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy csapatával, melyet annak rendje és módja szerint ki is töltött. A 36. életévében járó középpályás azonban még nem akasztaná szögre a stoplist, sőt, karrierjét immáron újra Európában szeretné folytatni.

"Most akkor jöhetek?"
Mivel ez irányú törekvéseit már hónapokkal korábban világgá kürtölte, a sajtóban megindultak a találgatások, vajon melyik együttesben vennék számításba a jobblábas zsenit. A korábban a Manchester Unitedben, a Real Madridban és a - kölcsönben - az AC Milanban is megforduló angol iránt a szigetországból mutatkoztak először érdeklődök: előbb a Queen's Park Rangers, majd a Harry Redknapp irányította Tottenham Hotspur érdeklődéséről lehetett hallani. A legfrissebb "helyzet" szerint azonban Bechkam Párzis felé veheti az irányt, a PSG sportigazgatója, Leonardo ugyanis úgy tűnik, kifejezetten ráállt a korosodó sztárokra.

Habár többek között Michel Platini, Zinedine Zidane és Laurent Blanc is azon véleményének adott hangot, hogy négy év távollét az európai futballtól komoly lemaradást sejtet, az idén az MLS-ben az "Év visszatérőjének" választott futballistát ez nem nagyon zavarja.

Zavarja viszont leendő (?) csapattársát, Sylvain Armandot, aki elsőként fejezte ki nem tetszését "Becks" esetleges érkezéséről. "Nem igazán szeretném, hogy csapattársak legyünk. Javíthatja a rólunk kialakult képet, hogy egy világsztár is játszik nálunk, de a pályán nem biztos, hogy erősítést jelent..." - mondta Cfoot-nak a PSG belső védője.

A 30 éves játékos az első, aki ki merte mondani a sokak által megfogalmazott gondolatokat, de természetesen volt, aki azonnal védelmébe vette a világ egyik legjobb jobb lábát. "Nem láttam valami sokszor őt játszani, mióta az USA-ba igazolt. Ő egy fantasztikusan technikás játékos, akinek sohasem a gyorsasága volt az erőssége. Szerintem ő még mindig az a játékos, aki volt" - mondta a Liverpoolból idén nyáron a Lille-hez szerződő honfitárs, Joe Cole.

megosztom