Átigazolás

Dzsudzsákék újabb sztárcsatárt igazolnának

Angol lapértesülések szerint az Anzsi Mahacskala januárban kész ajánlatot tenni a Manchester United bolgár támadójáért, Dimitar Berbatovért.

A Berbatov-sztori már jó ideje téma a Manchester United háza táján, hiszen annak ellenére, hogy Sir Alex Ferguson 2008-ban, több, mint 30 millió fontért igazolta le őt a Tottenhamtől, nem igazán tudott beilleszkedni az angol rekordbajnok csapatba. Ettől függetlenül a tavalyi bajnokságban Carlos Tévezzel karöltve gólkirályi címet szerzett a Premier League-ben, de abban a szezonban sem számított alapembernek a Vörös Ördögöknél. A jelenlegi szezonban sem sokkal rózsásabb a bolgár helyzete, Sir Alex minden sorozatot figyelembe véve 10 alkalommal adott számára lehetőséget, ezalatt egy alkalommal volt eredményes.

Berbatov csapatot válthat a télen

Berbatovval kapcsolatban már tavaly is felröppentek pletykák a távozását illetően, de mivel 2012 nyarán lejár a szerződése, a téli átigazolási időszakban a klubváltásnak az eddigieknél jóval nagyobb az esélye.

Korábban olvasni lehetett a Paris Saint-Germain érdeklődéséről is, de most Európa másik "pénzeszsákja" a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala készül ajánlatot tenni Berbatovért.

"Csak akkor kívánunk ezzel foglalkozni, ha az Anzsi konkrét ajánlattal áll elő" - mondta a Daily Mirrornak, Emil Danchev, Berbatov menedzsere. "Le fogunk ülni Dimitarral és átgondoljuk a lehetőségeket. Nem tudom, hogy boldog-e Manchesterben. Ha játszik is, csak csereként jut szóhoz".

A hírek szerint a dagesztáni klub nem sajnálna 15 millió fontot sem (17,5 millió eurót) kiadni Berbatovért, akinek 8 és fél milliós fizetést kínálna Szulejman Kerimov tulajdonos.