Nemzetközi foci

Neymar szerint űrlények játszanak a Barcelonában

A brazil Santos üdvöskéjét, Neymart a francia szaklap, a France Football interjúvolta meg annak kapcsán, hogy hol játszana szívesen a pályafutása során, illetve hogy kinek adná az Aranylabdát az év végén.

A fiatal csatárt sok nagy európai klub szerette volna leigazolni, de a hírek szerint a két spanyol rivális, a Barcelona és a Real Madrid állt ehhez legközelebb. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy a két óriásnak le kell mondania a játékosról, mivel 2014-ig meghosszabbította a szerződését a Santosnál, és ki is szeretné tölteni az idejét.

Neymar örül a Skóciának lőtt góljának a brazil válogatottban 2011-ben

"Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy maradok. Az életben döntéseket kell hozni, és én úgy döntöttem, hogy a Santosnál folytatom a pályafutásomat" - mondta Neymar, aki ugyanakkor elismerte, hogy a nagy csapatok érdeklődése megtisztelő volt számára. "Mindig is szerettem a spanyol focit, de az angol és az olasz bajnokság is tetszik. A Barcelona pedig a világ legjobb csapata, ahol földönkívüliek játszanak. A klubvilágbajnokságon óriási dolog lenne ellenük játszani, az lenne az igazi álomdöntő."

A csatár szót ejtett az idei Aranylabdáról is, és elég egyértelműnek tűnik, hogy szerinte ki kapja majd az elismerést: "Messi, ez nem kérdés! Amit a Barcelonában csinál, az elképesztő. Én már arra is büszke vagyok, hogy a 23 fős listán rajta lehetek" - mondta Neymar, aki szerint Cristiano Ronaldo végez majd a második helyen az év végi szavazáson.