Abu-Dzabi Nagydíj

Nem anyaghiba okozta Vettel kiesését

  • MTI
megosztom

A Pirelli gumigyártó cég kizárta annak a lehetőségét, hogy anyaghiba okozta Sebastian Vettelnek, a Forma-1-es Red Bull istálló kétszeres világbajnokának defektjét és korai kiesését a múlt vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon.

Vettel defektje a Pirelli szerint nem anyaghiba okozta
A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója szerdán közleményben jelentette be, hogy nagy valószínűséggel a pályára került törmelék okozta a defektet, amelynek következtében a német pilóta több mint egy év után kényszerült futam feladására.

"Az abroncson elvégzett vizsgálat nyomán kizárt, hogy szerkezeti probléma vagy a szelep hibája miatt történt az eset - áll a Pirelli közleményében. - Ugyanakkor az nem kizárható, hogy a pályára került törmelék, vagy más külső körülmény okozta az abroncs meghibásodását."

Az olasz gyár hozzátette, Vettel ugyanazokkal a gumikkal rajtolt el, amelyekkel szombaton megnyerte az időmérő edzést, és az egy szezon alatt megszerzett 14 pole pozícióval beállította a brit Nigel Mansell 1992-es rekordját.

A második vb-címét az október eleji Japán Nagydíjon bebiztosító Vettel a kiesés miatt már biztosan nem állíthatja be honfitársa, a hétszeres vb-győztes Michael Schumacher csúcsát, amelyet az egy idényben szerzett 13 futamgyőzelemmel tart.

megosztom