EURO 2012

Dzeko a kiállított Lulicot hibáztatja a portugáloktól kapott hat gólért

Bosznia és Hercegovina válogatottja a hazai pályán elért 0-0-s döntetlen után Portugáliában 6-2-re kapott ki, és ezzel nem jutott ki a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra. A bosnyákok Manchester Cityben játszó csatára szokatlanul őszintén fogalmazta meg véleményét arról, hogy miért kaptak fél tucat gólt.

Edin Dzeko vesz részt Bosznia és Hercegovina labdarúgó-válogatottjának edzésén a Portugália elleni Eb-pótselejtező előtt 2011 novemberében

A Lazióban játszó Senad Lulic Cristiano Ronaldo 53. percben szerzett, 3-1-es portugál vezetést jelentő gólja után kapta meg második sárga lapját reklamálás miatt. A Manchester City csatára, Edin Dzeko szerint ez döntő hatással volt a végeredményre.

"Azért kaptunk hat gólt, mert Lulicot kiállították. 10 emberrel szinte lehetetlen feljönni kétgólos hátrányból. Egyenlő létszámban is elég nehéz lett volna" - mondta a csatár.

A támadó arról is beszélt, hogy nem örülne, ha a szövetségi kapitány, Safet Susic nem folytathatná a munkáját a válogatott élén: "Nem csak én akarom, hogy folytassa, az egész csapat mögötte áll."