Tenisz

Steffi Graf egykori menedzserétől vár előrelépést Petkovic

  • VNA

A női mezőny egyik legjobb német játékosa jelenleg Andrea Petkovic, aki jövőre az egykoron Steffi Grafot is segítő Joerg Fischertől vár előrelépést.

Steffi Graf óta az egyik legnagyobb tehetségnek tartják Andrea PetkovicotA nemzetközi sportélet élvonalában már nüanszok dönthetnek a világ legjobbjai között. Így van az ez a teniszezőknél is, ahol akár egy jól sikerült edzőváltás vagy egy új szerelem, netán egy rafinált menedzser is jelentős változásokat eredményezhet. Utóbbiban bízik a női világranglista jelenlegi tizedik helyezettje, Andrea Petkovic, aki jövőre azzal a Joerg Fischerrel dolgozik majd együtt, aki egykoron a 22-szeres Grand Slam győztes Steffi Graf pályafutását egyengette.

„Joerg Fischer tanácsaitól azt várom, hogy kevésbé leszek teher alatt a hétköznapi ügyek vonatkozásában, így teljes mértékben csak a játékra tudok koncentrálni” - nyilatkozta a 24 esztendős Petkovic a Bild Zeitungnak. A szerb születésű, de már Németországban felnőtt játékost eddig édesapja, Zoran segítette, aki mostantól a háttérbe húzódik majd. „Édesapám otthon érzi legjobban magát. Nem kifejezetten neki való az a feladat, hogy folyamatosan utazni kell és állandóan tárgyalásban kell lenni az emberekkel” - nyilatkozta Petkovic, aki Graf óta az első német női teniszező lett, aki az év végi rangsorban a legjobb tíz között zárt.

Petkovic nagy álma természetesen a világelsőség megszerzése, de most sokkal jobban foglalkoztatja az, hogy valamelyik Grand Slam tornán győzzön. Idén Ausztráliában, a Roland Garroson és a US Openen is negyeddöntős volt, így feltett szándéka, hogy jövőre ezt a teljesítményt is felülmúlja. Ki tudja, talán éppen Fischer munkája lesz annak a bizonyos puzzle-nak az utolsó, eddig még hiányzó darabja…