NFL

Megállíthatatlan a 49ers

megosztom

Három igazán izgalmasnak ígérkező meccset rendeztek vasárnap, ám valódi izgalmakat egyedül a San Francisco 49ers-New York Giants tartogatott. A Chicago és a New England fölényesen győzött, míg a késő esti meccsek negyedik felvonásán a hazai Seattle Seahawks felülkerekedett a jóval esélyesebbnek tartott és az AFC északi csoport élére hajtó Baltimore Ravensen.

San Francisco 49ers-New York Giants mérkőzés az NFL 10. fordulójában
Manning-varázs, ezúttal eredmény nélkül


Eli Manning ezúttal is megcsillogtatta a képességeit, és a meccs során sikerült az ellenfél irányítója, Alex Smith fölé nőnie, de most ez kevésnek bizonyult. A kisebbik Manning 2 touchdown-passzal tartotta életben a Giants reményeit, azonban az utolsó támadásnál a San Francisco 10-es yardvonalánál megtorpantak az Óriások, a hátralévő 30 másodpercet pedig a hazaiak már kibekkelték, habár Alex Smith három nekifutásból összesen 3 yard hátrányt szedett össze csapatának.

David Akers négy mezőnygólt szerzett a találkozó első 35 percében a hazaiak javára, az ellenfél rugója, Lawrence Tynes kettővel tartotta a lépést. A harmadik negyed vége tájékán született meg a találkozó első touchdownja, Eli Manning passzolt Mario Manninghamnek a 13 yardos touchdownért.  13-12-es Giants vezetéssel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre, ahol Alex Smithék 3 perc alatt el is döntötték a mérkőzést: előbb Smith osztott ki Vernon Davisnek 6 pontot érő labdát, majd nem sokkal utána Carlos Rogers kaparintott meg egy Manning-passzt, a fordulásból pedig Kendall Hunter futott be a vendégek végzónájába.

Természetesen a Giants az utolsó csapat, mely ellen ilyen előnnyel meg lehet nyugodni, és rezgett is a léc a vendégek utolsó támadásánál, de a 49ers védelme a végére összekapta magát, és megállította Manningéket az egyenlítésben. A találkozót egyébként a Giants fölény jellemezte, 395 yardot tettek meg, ebből Manning 311 yardot passzolt összesen, míg a hazaiak 305-nél ragadtak le. A döntőnek mégis Manning második labdaeladása bizonyult.

A 49ers immáron 7 meccs óta veretlen, igaz a mai mérkőzésen koránt sem voltak olyan magabiztosak, mint az eddigi győzelmeik során. A Giants ellenben továbbra sem tud nagyobb előnyre szert tenni csoportjában, a Dallas Cowboys, ha nem is konzisztens teljesítménnyel, de még mindig ott van a nyakukon.

Vernon Davis felugrásos touchdownja a New York Giants ellen

A Bears beérte a Lionst

Majdnem kétszer annyi yardot tettek meg a vendégek a találkozón, mégis nagyarányú, 37-13-as vereséget szenvedett a Detroit a Chicago otthonában. A Lions vesztét az elképesztően sok labdavesztés okozta: maga Matthew Stafford, a vendégek irányítója négy alkalommal szórta el a labdát ellenfél kezébe, valamint Nate Burleson és Calvin Johnson is kiejtették egyszer a játékszert a markukból, mellyel meglódulhatott a Bears. Két Stafford passzlehúzás közvetlenül touchdownt eredményezett a harmadik negyed elején, előbb Major Wright futott 24 yardot, majd 2 perccel később Charles Tillman 44 yarddal ért el 6 pontot, mellyel már 34-6-ra mentek a hazaiak.

Azonban a találkozó legszebb jelenete mégis csak Devin Hesteré volt, aki Robert Malone puntját megkaparintva 82 yardot maga mögött hagyva szerzett touchdownt a második negyed elején. Már ekkor 20-0-s előnyt élvezhetett a hazai gárda, ezt követően Jason Hanson két mezőnygóllal kozmetikázott az eredményen, azonban a sok pontatlanság miatt sosem kerültek igazán a hazaiak közelébe a vendégek. A Lions a pompás szezonkezdet után, amikor még a csoportelsőség is szóba kerülhetett a csapaton belül, most azon kaphatja magát, hogy élet-halál harcot folytathat a továbbiakban a Chicago Bearsszel a csoport második helyéért, reménykedve abban, hogy az elég lesz a rájátszásért. A Bears zsinórban negyedik győzelmét aratta, úgy tűnik, hogy Matt Fortéék nem adják könnyen a tavalyi csoportmásodik helyüket.

Szétbombázták a Jetst

A New York Jets előző hetekben mutatott jó formája sem segített Sanchezéken a csoportrangadón, ahol a New England Patriots, a Bearshez hasonlóan, fölényes győzelemmel oszlatta el a Jets csoportgyőzelemmel kapcsolatos képzelgéseit. Mindkét csapat rengeteg yardot tett meg a mérkőzés során, Bradyék 389-et - ebből az irányító 329-et vállalt -, Sanchezék 378-at, azonban a megtett yardokban mutatott szoros eredmény csak az első két negyedben jellemezte a mérkőzést. Ezt követően Brady három TD-passzt is kiszórt, valamint Sanchez is a lehető legrosszabbkor adta el a labdát, közvetlenül Brady harmadik touchdown passza után, amivel Rob Ninkovich kialakította a 37-16-os végeredményt. Jets fölött aratott sikerével a Patriots pillanatnyi lélegzetvételhez jutott az AFC keleti csoportjának élén, de annak a tudata, hogy ők mérték az első vereséget a Jetsre hazai pályán, bizonyára kellőképpen megnövelte az önbizalmukat a következő fordulók összecsapásaira.

A többi vasárnapi mérkőzésről itt olvashatsz.

NFL
10. forduló
Seattle Seahawks – Baltimore Ravens 22-17
San Fransisco 49ers – New York Giants 27-20
Chicago Bears – Detroit Lions 37-13
New York Jets – New England Patriots 16-37
Indianapolis Colts – Jacksonville Jaguars 3-17
Atlanta Falcons – New Orleans Saints 23-26 hosszabbítás után
Tampa Bay Buccaneers – Houston Texans 9-37
Cincinnati Bengals – Pittsburgh Steelers 17-24
Carolina Panthers - Tennessee Titans 3-30
Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals 17-21
Kansas City Chiefs – Denver Broncos 10-17
Dallas Cowboys – Buffalo Bills 44-7
Cleveland Browns – St. Louis Rams 12-13
Miami Dolphins – Washington Redskins 20-9
megosztom