Real Madrid

Íme, José Mourinho 20 év alatti célpontjai!

Mario Götze, Jack Wilshere és Eden Hazard is José Mourinho kiszemeltjei között van, de a Barcelonától is elcsenne egy fiatal tehetséget a királyi klub.

A Marca című spanyol lap szerint José Mourinho már a jövőt építi a Real Madridnál. A portugál szakember és segítői ugyanis folyamatosan figyelemmel kísérik Európa legjobb 18 és 20 év közötti játékosait, akik már most a legmagasabb szinten teljesítenek. Sok esetben ezeknek a futballistáknak magas a piaci ára, de a Real Madrid filozófiája egyértelmű: jobb fizetni egy 18 éves játékosért 30 millió eurót, mint egy 28 évesért 70-et. A lap fel is sorolja, kik lehetnek azok, akik 2014-ig csatlakozhatnak a királyi alakulathoz.

Wilshere is a Real Madridban köthet ki - Fotó: AFP

Mario Götze, a 19 éves szupertehetség több európai topcsapat érdeklődését is felkeltette már. Mivel a 10-szeres német válogatottnak élő szerződése van a BVB-vel, a hírek szerint legalább 20 millió euró lenne a kivásárlási ára. A Borussia Dortmund és a Real Madrid között különben is kifejezetten jó a kapcsolat, ezt Nuri Sahin nyári átigazolása is jelzi. A blancók a hírek szerint hamarosan komoly lépéseket fognak tenni Götze szerződtetése ügyében.

Eden Hazard, a Lille balszélsője, akit a nemrég visszavonult Patrick Vieira már többször is személyesen figyelt meg. A 20 éves futballistát már fél Európa le szeretné igazolni, legközelebb az Arsenal járt hozzá nyáron, de akkor csapattársa, Gervinho írt alá az Ágyúsokhoz. Természetesen a mindig mindenkit szemmel tartó Chelsea is figyeli a játékost, és a Real Madridnál is képbe került a belga középpályás, aki azonban egy szezont még mindenképpen a Ligue 1-ban szeretne játszani.

Jack Wilshere az Arsenal akadémiáján nevelkedett, mindössze 19 éves, a 2008/2009-es szezonban bekerült az első csapat keretébe a fiatal középpályás, és a Blackburn Rovers ellen minden idők legfiatalabb Arsenal futballistájaként 16 évesen és 253 naposan bemutatkozhatott a Premier Leauge-ben. Tíz nappal később a Ligakupában első hivatalos gólját is megszerezte, a Sheffield Uniteddel szembeni mérkőzésen tudott eredményes lenni. Tavaly november közepén a Bajnokok Ligája  történetének ötödik legfiatalabb játékosaként debütált az elsőszámú  európai kupasorozatban. Nagyon sokan Anglia legtehetségesebb fiataljaként tartják számon Wilshere-t, játékstílusát saját maga Joe Cole-hoz hasonlítja, míg mások Wayne Rooney és Paul Gascoigne utódját látják benne.

Iker Muniain az Athletic Bilbao támadója 2009. július 30-án mutatkozott be a spanyol klubnál, amikor a Young Boys elleni Európa-liga meccsen az 59. percben csereként lépett pályára. Muniain 16 évesen, 7 hónaposan és 11 naposan az Athletic Bilbao legfiatalabb futballistája lett, aki valaha szerepelt tétmérkőzésen. Egy héttel debütálása után megszerezte élete első gólját a baszk csapatnál. Ekkor a Young Boys elleni visszavágón talált be, amit végül a Bilbao 2:1-re nyert meg. A fiatal támadó ismét beírta magát a klub történelmébe, hiszen a legfiatalabb gólszerzővé vált. A 2010-11-es idény óta állandó kezdőnek számított a baszk gárdánál.

Rafinha kétség kívül a legismeretlenebb tagja az ötösnek, ráadásul az ősi rivális, Barcelona B keretéhez tartozik. A nagycsapat vezetőedzője, Josep Guardiola a L'Hospitalet elleni kupameccsen a 75. percben pályára is küldte őt, ami a saját nevelésű játékosnak az első hivatalos tétmérkőzése volt az első csapatban. A mindössze 18 éves támadó középpályás szerződése 2012 nyarán lejár, így a Barcelona természetesen próbálja meghosszabbítani azt. A futballistára azonban az angol Chelsea mellett most már a Real Madrid is vevő lenne.