Női kézilabda

Hat magyar csapat várja a női európai kupák bécsi sorsolását

  • MTI/63
megosztom

Fél tucat magyar csapatért szoríthatunk kedden, mikor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) bécsi központjában megtartják az öreg kontinens kupasorozatainak sorsolását. A Bajnokok Ligájában a Győri ETO, a KEK-ben a Fradi, az Alco és a DVSC, míg az EHF Kupában a Vác és a Békécsaba érdekelt.

A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC - mivel csoportelső lett - a középdöntőben egy másik elsőt, valamint két csoportmásodik együttest kap, de biztosan nem a vele együtt továbbjutó francia Metzet.

A magyar bajnok így összekerülhet a két négyes csoport egyikében a saját kvartettjében első helyen záró, címvédő norvég Larvik, valamint a montenegrói Buducsnoszt Podgorica, illetve a román Oltchim Valcea hármasából az egyik alakulattal, plusz két további csapattal a dán FC Midtjylland, a spanyol Itxako Navarra és a szlovén Krim Ljubljana trióból.

A középdöntős kvartettekből az első két helyezett jut az elődöntőbe, ahol az elsők a másodikokkal találkoznak, és a visszavágó lesz majd a csoportgyőztesek otthonában.

Bajnokok Ligája
kalapok
csoportelsők: GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Larvik (norvég), Oltchim Valcea (román)
csoportmásodikok: Metz (francia), FC Midtjylland (dán), Itxako Navarra (spanyol), Krim Ljubljana (szlovén)
Bajnokok Ligája
A Győr lehetséges csoportja(i)
Győr, Valcea, Midtjylland, Ljubljana
Győr, Podgorica, Ljubljana, Navarra
Győr, Larvik, Midtjylland, Navarra

KEK-ben a 16 között még három magyar csapat van versenyben: a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria, valamint a DVSC-Fórum és az Alcoa FKC. Az előző körből továbbjutó 12 csapathoz most csatlakoznak a BL-csoportharmadikjai, a dán Randers és Viborg, a norvég Trondheim és az orosz Dinamo Volgograd.

Kupagyőztesek Európa Kupája
Nyolcaddöntő kalapjai
első mérkőzés: 2012. február 4/5., visszavágó: február 11/12.
1. kalap: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, ALCOA FKC, Randers (dán), Viborg (dán), Trondheim (norvég), Dinamo Volgográd (orosz), Leipzig (német), Mar Sagunto (spanyol)
2. kalap: DVSC-FÓRUM, Metalurg Szkopje (macedón), Lubin (lengyel), Jolidon Cluj (román), Rosztov Don (orosz), Zvezda Zvenyigorod (orosz), RK Zajecar (szerb), Savehof (svéd)

 

Az EHF Kupában a Vác és a Budapest Bank-Békéscsaba is tagja a nyolcaddöntő mezőnyének, előbbi az első, utóbbi a második kalapba került a keddi sorsoláson.

EHF Kupa
Nyolcaddöntő kalapjai
első mérkőzés: 2012. február 4/5., visszavágó: február 11/12.
1. kalap: VÁC, Vejen (dán), Holstebro (dán), Mar Alicante (spanyol), Nimes (francia), Bayer Leverkusen (német), CSM Bucuresti (román), Lada Togliatti (orosz)
2. kalap: BUDAPEST BANK-BÉKÉSCSABA, Esbjerg (dán), Mios (francia), Frankfurter HC (német), Zalau (román), Asztrahán (orosz), Piyango (török), Bera Bera (spanyol)
megosztom