London 2012

Éremesélyek olimpikonokat támogat az E.ON

  • MTI
megosztom

Hat magyar olimpikon, Mészáros Anett cselgáncsozó, Jakabos Zsuzsanna úszó, Marosi Ádám öttusázó, Berki Krisztián tornász, Boczkó Gábor vívó és Gyurta Dániel úszó részesül az E.ON Hungária Zrt. kiemelt támogatásában a jövő évi londoni olimpiára való felkészülés részeként.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és az energetikai vállalat hétfői közös sajtótájékoztatóján elhangzott: az egyszeri anyagi segítség - amelynek nagyságát nem árulták el - mellett a cég a lehetőségeihez mérten mindenben igyekszik támogatni az E.ON Olimpia Csapat tagjait.

"Számításaink szerint 20-21 sportág magyar versenyzői lesznek ott Londonban, vannak aranyéremre esélyes sportolóink, és jó esélyünk van arra, hogy a nemzetek rangsorában az első húszban zárjunk" - mondta Molnár Zoltán,a  MOB főtitkára.

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a vállalat volt a MOB első gyémántfokozatú főtámogatója, s hozzátette: biztos abban, hogy a hat kiemelt támogatott sportoló komoly sikereket ér majd el az ötkarikás játékokon.

"Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy mi eddig is mindent elkövettünk a kvóta megszerzéséért, az E.ON pedig mindenben segített minket" - fogalmazott a lólengés kétszeres világbajnoka, Berki Krisztián.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a MOB és az E.ON főtámogatója lesz a Médiaunió Alapítvány 2012-es, társadalmi célú, a Sport mindenkié elnevezésű kampányának.

"A sport különböző ágait és rétegeit szeretnénk a kampány keretein belül megmutatni, értékeit hangsúlyozni. Ezzel is bizonyítva, hogy a sport és a mozgás öröme mindenkié" - mondta Schmidt Mária, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

megosztom