Honvéd

A szereplésünk jónak mondható, de lehetett volna jobb is - Supka

A Budapest Honvéd vezetőedzője szerint Danilo nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, Torghelle mentalitása pedig jó hatással van a társakra.

A Honvéd ötödik helyen zárta az őszi szezont, ennek apropóján Supka Attilával, a piros-feketék mesterével készített hosszabb interjút a honvedfc.hu.

"Szereztünk huszonöt pontot, két ponttal vagyunk lemaradva a harmadik helytől. Az őszi szereplésünk jónak mondható, persze lehetett volna még jobb is. Ha jobban megnézzük, csak azok a csapatok vannak előttünk, akik anyagilag tehetősebbek. A mérkőzéseinken általában mi szereztük meg a vezetést; a Honvéd nem állt be védekezni, amióta itt vagyok. Nemrég Debrecenben is támadólag játszottunk, és egy jó meccs kerekedett belőle! Egyedül mi szereztünk ott pontot. A Paks ellen tíz emberrel is mentünk előre, benne volt a győzelmünk, de a végén elrohantuk a meccset. Itthon minden rangadót megnyertünk, a Ferencváros, Újpest, Videoton és a Diósgyőr sem tudott pontot szerezni a Bozsikban. Sikerült egy olyan keretet összehozni, amely képes a gyors játékra, gyorsan az ellenfél kapuja elé tud érni. Amikor mindenki odakoncentrált, bárkivel partiban tudtunk lenni. Ami bosszant, hogy nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. Az előbb már említett Paks elleni meccset éreztem sorsfordítónak, ha ott megvan a három pont, akkor el tudtunk volna lépni a mezőnytől. A másik fontos meccs a Pécs elleni volt, egy sima mérkőzést nem sikerült megnyerni. Sajnos, amikor nyomás volt a csapaton, azt nem tudtuk elviselni.

Supka Attila nem tejesen elégedett - Fotó:vidi.hu

A kispesti mester nem szeret egyénileg értékelni, de két támadóját, Danilót és a visszatérő Torgehelle Sándort is kiemelte.

"Nem szeretek egyesével értékelni, mert csapatban kell gondolkodni. Természetesen kielemzünk mindenkit részletesen, de ez nem publikus. Mindenki hozott egy jó átlagot, vannak néhányan azért, akiktől jobb teljesítményt vártam. Ha valakit ki kell emelnem, az Danilo. Sokat fejlődött tavalyhoz képest. A hozzáállása jó irányba változott, többet fut, agresszívebb lett. És igaz, hogy hét tizenegyest rúgott, de abból jó párat ő harcolt ki. Torghellének csak köszönettel tartozhatunk, sokat segített eddig is a csapaton. Nyárig kötött szerződést a Honvéddal, ő fogja eldönteni, hogy marad, vagy távozik télen. Mi szeretnénk, ha maradna. Egyébként több játékosunk hozzáállására pozitívan hatott Sanyi mentalitása."

Supka Attila azt is jelezte, hogy a téli erősítések elsősorban a klub anyagi

"Az átigazolási szezon január tizenötödikén kezdődik; a legfontosabb, hogy együtt tartsuk a csapatot. Két-három távozóra lehet számítani, az ő helyükre mindenképpen kell majd igazolni. Ha esetleg lesz megkeresés játékosra, akkor azt a távozót is pótolni kell. Erősítésekre elképzeléseink lennének, de minden a klub lehetőségeitől függ. Az akadémiáról is jön néhány játékos, remélhetőleg bebizonyítják, hogy alkalmasak az NB1-re. Egy biztos, télen magyar játékost igazolni nehéz, mert mindenkinek szerződése van."