Női kézilabda BL

Konkoly Csaba és Németh András sem elégedetlen csapata teljesítményével

  • Fotó: handball.hu

A Győri Audi ETO KC 37-29-es győzelmet aratott a Hypo Niederösterreich ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjában, és ezzel megnyerte csoportját, továbbjutott a középdöntőbe. A magyar bajnok részéről Konkoly Csaba, az osztrák csapattól Németh András korábbi magyar szövetségi kapitány értékelte a találkozót a hatharom.hu-nak.

Németh András (Hypo): "Ha jól emlékszem, a mi magyar játékosaink nem lőttek gólt. Temes már az elején kidőlt sérülés miatt, Rédei-Soós pedig bizonytalanul játszott. Ha ők nem tudnak teljesíteni, azt már megérzi a csapat. Nem tudom, hogy lassúnak számít-e a folyamat, de idő kellett a csapatnak, hogy összeálljon a szezonban. Ráadásul az első mérkőzés előtt kiesett Nascimento, majd a második találkozó előtt is csak egy edzésen tudott részt venni, és talán ő áll legközelebb a klasszis szinthez a brazil játékosaink közül, miközben sok olyan fiatal kézilabdázónk van, aki most kezd bejönni a nemzetközi mezőnybe, de nem vagyok velük elégedetlen. Ha ebben a gyengébb időszakunkban játszunk a Győrrel, és kikapunk, nem gond, és a többi találkozónkból egyet-kettőt még valószínűleg meg tudjuk nyerni. Akkor nekünk is hat pontunk lehetett volna, és esélyesebbek lettünk volna a továbbjutásra. Így építkezünk tovább, szerintem a csapat magja együtt fog maradni a jövőben is, így tudunk dolgozni."

Konkoly Csaba (Győr): "ItKonkoly Csaba szerint magabiztosan nyertek t hazai pályán kötelező volt a győzelem, igyekeztünk jobban felkészülni, mint szerdán, de sajnos ez is csak hullámokban érvényesült. Ennek volt köszönhető a második félidő elején a gyengébb teljesítményünk is. Amint felvettük a megfelelő sebességet, irányítani tudtunk, és úgy gondolom, hogy magabiztos győzelmet arattunk. Az elvárható volt a csapattól, hogy továbbjutó helyre kerüljön. Az utóbbi mérkőzéseinken kiderült, hogy nehéz ellenfeleink voltak a csoportban. A többi csoport továbbjutóival még nem foglalkoztam, volt elég dolgunk hét közben."