NHL

Hat a sláger a Bostonnál, ezúttal a Buffalo táncolt rá - videó

  • Molnár Dávid

A címvédő októberi mérlege hagyott kivetnivalót maga után. Zdeno Charáék mindössze három győzelmet szereztek első tíz mérkőzésükön, azonban novemberben eddig ellenállhatatlannak tűnnek – sorban jönnek a győzelmek, méghozzá kiütéses, nagyarányú sikerek, melyekkel elmondható, hogy a kezdeti álomból hivatalosan is felébredt a Boston Bruins.

A Boston november első négy mérkőzésén 24 gólt lőtt és mindösszesen 8-at kapott be. A Torontót 7-0-ra, az Islanderst 6-2-re, valamint egy olyan jó formában lévő csapatot, mint az Edmonton Oilerst is 6-3-ra sikerült legyőzniük. Ilyen előzményekkel vágtak neki a Buffalo elleni csoportrangadónak, ahol minden fogadkozás ellenére folytatódott a tendencia.

Peverley örül a góljának a Boston Bruins és a Buffalo Sabres mérkőzésén az NHL-ben 2011 novemberében

Az új vezéralakja a címvédőnek nem más, mint a másodéves Tyler Seguin, aki tavaly nagy reményekkel érkezett Bostonba, azonban újonc idényében nem tudta igazán beváltani a hozzá fűzött reményeket. Most azonban nem érheti semmi kritika a játékát, 11 góljával máris beállította tavalyi találatainak számát, és vezeti is a Bocsokat a házi góllövőlistán. Seguin a Sabres ellen két góllal vette ki a részét a 6-2-es győzelemből.

"Sohasem szerezhetsz elég gólt. Pillanatnyilag a lehetőségeimmel élni is tudok, de ha megnézik a két gólomat, igazából nem tudnám elmondani mit csináltam. Valójában a sortársaim végezték el a munka nagy részét, én meg csak befejeztem" – nyilatkozta a 19 éves csatár.

Újabb hat góljával a címvédő csak novemberben már 30-nál jár 5 mérkőzésen, azaz meccsenkénti gólátlaguk is kerek hatos. Az ötmeccses győzelmi szériának köszönhetően átlépték az 50%-os vonalat, és immáron 8-7-es mérleggel büszkélkedhetnek a borzalmas 3-7 után, ami egyértelműen mutatja a Boston javuló tendenciáját. Mégsem maga a győzelmi széria ténye, hanem a Boston játékképe az, ami most az NHL legveszélyesebb csapatává teszi Seguinéket.

A Detroit ismét szárnyra kapott

Nem csak a Boston támadt fel hamvaiból. Úgy tűnik, hogy a Detroit is túltette magát a hat találkozóból álló vereségsorozatán, és az elmúlt mérkőzéseken ismét csak azt a dominanciát mutatják a Red Wings játékosai, amit az elmúlt években már megszokhattunk tőlük. Ezúttal a nyugati éllovas Dallast fektették két vállra, miután 5-2-re győzedelmeskedtek Loui Erikssonék felett.

A hazaiakkal csak az első harmadban tudták tartani igazán a lépést a vendégek, ekkor még a lövések aránya sem mutatott olyan nagy Red Wings fölényt: 15-11 volt a hazaiak javára. A meccs végére ez 40-27-re módosult, ami az eredményben is megmutatkozott. Ugyanakkor 2-2 után a harmadik harmad elején minden másképp alakulhatott volna, ha Ian White önfeláldozó módon nem blokkolja az arcával Jamie Benn lövését.

A csapatkapitány is elismerően szólt védőtársa hőstettéről: "A csapatért szerzett sérülést, az már biztos. Úgy vélem, hogy egy biztos góltól mentett meg minket."

White hősies cselekedete után a hazaiak Johan Franzen, Darren Helm és Brad Stuart góljaival eldöntötték a meccset fél harmad alatt. 5-2-es győzelmükkel négy mérkőzésre hosszabbították győzelmi szériájukat, és vissza is vették a csoport második helyét a Nashville-től, és már csak 4 pont a hátrányuk az éllovas Chicago mögött.

NHL
38. játéknap
Nashville Predators – Montreal Canadiens 1-2 - hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 2-1
Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 2-5
Detroit Red Wings – Dallas Stars 5-2
Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 5-3
Washington Capitals – New Jersey Devils 2-3 - szétlövéssel
Boston Bruins – Buffalo Sabres 6-2
St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning 3-0
Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-4
San Jose Sharks – Phoenix Coyotes 0-3
Los Angeles Kings – Minnesota Wild 5-2