Párizsi tenisztorna

Federer először lett Párizs királya

Roger Feder egy nagyon sima és egy szoros szettben, 6:1, 7:6-ra nyert a hazai közönség előtt versenyző Jo-Wilfried Tsonga ellen 2,75 millió euró összdíjazású, párizsi fedettpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében. A 30 éves, volt világelső svájci karriere során először nyert a Bercy Sportcsarnokban, idén Doha és Basel után harmadik tornagyőzelmét aratta.

Federernek első ízben sikerült megnyernie a párizsi tornát, pályafutását tekintve pedig ez volt 69. diadala

Az első játszma egyoldalú volt, Tsonga sokat hibázott, Federer félóra alatt 6:1-re nyerte. A második szettben a francia mindent egy lapra téve már 4:3-ra vezetett, de a svájci egyenlített, majd a meccsben maradásért is sikerrel adogatott. Végül rövidítésben dőlt el a mérkőzés, amelyben már nem volt esélye Tsongának, 6:1-ről  még fel tudott jönni 6:3-ra, de Federer következő szervájánál eldőlt minden.

A 16-szoros Grand Slam-győztes volt világelső végül 1 óra 26 perc alatt diadalmaskodott Tsonga felett. Federernek első ízben sikerült megnyernie a párizsi tornát, pályafutását tekintve pedig ez volt 69. diadala 99. ATP-döntőjében, idén a harmadik, de az első Masters-versenyen.

A 30 esztendős svájci az év végére remek formába lendült, már 12 meccses győzelmi szériánál tart a szeptember közepi Davis-kupa siker óta.

2011 BNP Paribas Masters:
Döntő:
Federer (svájci)-Tsonga (francia) 6:1, 7:6 (7-3)