Angol válogatott

Capello és az angol média a fiatalokat dicséri

A tartalékos angol labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a Wembleyben az esélyesebbnek vélt, legjobbjaival felálló Európa- és világbajnok Spanyolországot szombaton felkészülési mérkőzésen. Fabio Capello, a Háromoroszlánosok szövetségi kapitánya elégedett az eredménnyel, de nem áll le a kísérletezéssel, kedden a svédek ellen több helyen is változtatni fog csapatán.

A tartalékos angol válogatott 1-0-ra legyőzte a Wembleyben az esélyesebbnek vélt, legjobbjaival felálló Európa-és világbajnok Spanyolországot szombaton felkészülési mérkőzésen. 
"(John) Terry és (Gary) Cahill fog szerepelni Svédország ellen, de el kell ismernünk, hogy az angolok elleni belső védőkettősünk fantasztikus volt" - dicsérte Capello Phil Jagielka és Jolen Lescott teljesítményét, akiknek át kell adniuk helyüket a visszatérő csapatkapitánynak és a Bolton bekkjének.

Az olasz szakember azt is elmondta, hogy a Tottenham jobbhátvédje, Kyle Walker, és a Bobby Zamora-Daniel Sturridge csatárkettős is a kezdőcsapatban lesz az Európa-bajnokságra a legjobb csoportmásodik jogán egyenes úton kijutott svédek ellen.

"Nagy önbizalommal és szívvel játszottak a fiúk, de erre szükség van a spanyolok ellen. A játékosok megtapasztalták, hogy milyen értéke van annak, amikor a Wemleyben játszanak. Ez egy nagyon jó lehetőség volt a fiataljainknak."

Capellót sokan kritizálták, amikor kiderült, hogy több fiatalt is a mély vízbe dob a spanyolok ellen, de ők remek teljesítményükkel bizonyítottak. Az angol újságok a győzelem után elismerően írtak Jack Rodwell (20), Phil Jones (19), Danny Welbeck (20) és Kyle Walker (10) teljesítményéről, az "öregek" közül pedig Scott Parkert egyenesen a világ egyik legjobb középpályásának nevezték.

"Erre az önbizalomra szükségünk lesz az Európa-bajnokságon. Félelem nélkül futballoztak, technikailag és fizikailag is felveszik a harcot bármilyen ellenféllel" - tette hozzá Capello.

Anglia szombat este 31 év után tudta legyőzni a regnáló világbajnokot, 1980 májusában a régi Wembleyben 3-1-re nyertek a Háromoroszlánosok szintén barátságos találkozón Argentína ellen. Fabio Capello a fia esküvőjét mulasztotta el a meccs miatt, de végül minden "jól sült el". "Ez egy felemelő pillanat a számomra. A fiam megnősült, és Anglia is nyert."

A győztes gólt szerző Frank Lampard, aki John Terry hiányában a csapatkapitányi karszalagot viselte, rendkívül boldog volt a lefújás után. "Ezt az estét sosem fogom elfelejteni. Talán most lehettem utoljára kapitány, de most csak azzal foglalkozom, milyen fantasztikus dolgot vittünk végbe a Wembleyben."

Lampard gólja:

Felkészülési mérkőzés
Anglia-Spanyolország 1-0 (0-0)
London, Wembley Stadion, vezette: Frank De Bleeckere (belga).
Anglia: Hart - Johnson, Jagielka, Lescott, Cole - Jones (Rodwell, 57.), Parker (Walker, 85.) - Walcott (Downing, 46.), Lampard (Barry, 57.), Milner (A. Johnson, 76.) - Bent (Welbeck, 64.).
Cserepad: Carson, Walker, Baines, Cahill, Terry, Barry, Rodwell, Adam Johnson, Downing, Zamora, Welbeck, Sturridge, Stockdale. Szövetségi kapitány: Fabio Capello.
Spanyolország: Casillas (Reina, 46.) - Arbeloa, Ramos (Puyol, 75.), Piqué, Alba - Busquets (Torres, 64.), Xavi (Fabregas, 46.), Xabi - Iniesta (Cazorla, 75.), Silva (Mata, 46.), Villa.
Cserepad: Valdes, Albiol, Puyol, Torres, Fabregas, Monreal, Mata, Llorente, Santi Cazorla, Jesus Navas, Reina. Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque.
Gólszerző: Lampard (49.)
Sárga lap: Milner (42.), illetve Ramos (60.), Fabregas (61.)