Kézilabda

A Győr a csoportkör szép befejezéséért és az első helyért küzdhet - nálunk élőben

A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO a Hypo Niederösterreich csapatát fogadja, amelytől szerdán kétgólos vereséget szenvedett idegenben. Görbicz Anitáék továbbjutása a C csoportból 99 százalékos, de a csoportelsőséget sem fenyegeti nagy veszély. A Ferencváros és az Alcoa már gyakorlatilag szintén továbbment a KEK-ben, az EHF Kupában a Vácért még izgulhatunk

A Győr már szerdán eldönthetett volna minden kérdést, de a Hypo otthonában az ellenfél átlagon felüli védőmunkája és a mieink sok egyéni hibája miatt végül kétgólos hazai győzelem született. Szombaton a francia Metz hazai pályán legyőzte a dán Randerst, így az az abszurd helyzet is előfordulhat, hogy mind a négy csapatnak 6-6 pontja lesz a C csoportban - ha Győrben is nyer a Hypo.

A Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatának szurkolói szurkolnak az együttes Hypo Niederösterreich elleni mérkőzésén 2011 novemberében

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények és az egymás elleni gólkülönbség döntenek, de mivel a kvartett minden együttesének azonos pontja lenne, végeredményben természetesen a csoport összes eredményét figyelembe kell vennünk ebben az esetben. Az ETO gólkülönbsége egyedüliként pozitív, +21 gólos, így nagyon kényelmes helyzetben vannak Konkoly Csaba tanítványai. A Németh András irányította osztrák együttes ellen még a 16 gólos vereség is beleférne, akkor is csoportelsőként jutnának tovább. Sőt, ha 23 találattal maradnának alul, a második helyen még akkor is bekerülnének a BL középdöntőjébe. Márpedig ilyen különbségre még akkor sincs reális esély, ha a Győr az ificsapatát küldi ki a pályára.

Sokkal nagyobb a sansz arra, hogy Görbicz Anitáék gólzáporos győzelemmel köszörüljék ki a szerdai csorbát. Németh András is elismerte ugyanis, hogy nem számított arra, hogy esélyük lehet bármelyik mérkőzésen a Győr ellen. A korábbi szövetségi kapitány játékosai lelkesedését, és a cseréi számára is meglepően hatékony játékát emelte ki, míg Konkoly Csaba szerint az ő tanítványai nem az ellenfél által diktált fordulatszámnak megfelelő komolysággal álltak a mérkőzéshez. A szakember szerint ez a taktikai fegyelmezetlenségekből és a helyzetek rossz kihasználásából látszott leginkább.

Meglepő lenne, ha a magyar bajnok vezetőedzője nem tudná kijavítani a hibákat, és nem magabiztos győzelemmel biztosítaná be saját közönsége előtt a csoport első helyét a Győr.

A 17:15-kor kezdődő Győr-Hypo mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be.

A KEK-ben a Ferencváros idegenben győzte le 34-19-re a holland Westfrieslandot, azaz a címvédő zöld-fehér együttesnek nem okozhat gondot a továbbjutás, a Népligetben gálamérkőzésre, de legalábbis hazai győzelemre számíthatnak a szurkolók.

Az Alcoa Székesfehérváron szintén nagy különbségű, 35-23-as győzelmet aratott a török Üsküdar ellen, és bár idegenben valószínűleg nem lesz könnyű dolga Mihály Attila együttesének, a kettős diadallal való továbbjutás reális cél lehet.

Az EHF Kupában a Vác ellenfele, a fehérorosz Minszk feladta pályaválasztói jogát, így idegenbeli mérkőzését is hazai pályán játszotta le a magyar együttes, amelyet szombaton 35-32-re nyert meg. A visszavágó tehát valószínűleg nem lesz könnyű, de az előny mindenesetre megvan.

Női kézilabda
Vasárnapi mérkőzések
BEK, C csoport
Győri Audi ETO KC-Hypo Niederösterreich 17:15 - élőben a 63.hu-n
    M Gy D V Gk P
1. Györi Audi ETO KC 5 3 0 2 146-125 (+21) 6
2. Metz Handball 6 3 0 3 154-156 (-2) 6
3. Randers HK 6 3 0 3 163-170 (-7) 6
4. Hypo Niederösterreich 5 2 0 3 138-150 (-12) 4
KEK (a 16 közé jutásért)
Üsküdar-Alcoa 16:00
az első mérkőzésen: Alcoa-Üsküdar 35-23
FTC-Rail Cargo Hungaria - Westfriesland 18:00
az első mérkőzésen: Westfriesland-FTC 19-34
EHF Kupa (a 16 közé jutásért)
Vác - BNTU-Belaz-Minszk 18:00
az első mérkőzésen (Vácon): Minszk-Vác 32-35