Gyász

Szeretnék tisztázni, miként zajlott a Császár egészségügyi ellátása

Valóban bekérik az Albert Flórián kórházi ellátásáról szóló betegdokumentációt az egészségügyi hatóságok a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikájáról - erősítette meg a Magyar Nemzet információját az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnöke.

Albert halálát tisztáznák

Bár az ÁNTSZ kommunikációs osztályára hivatkozva több internetes portál is cáfolta az értesülést, a hivatalnál azonban a Magyar Nemzet megkeresésére azt közölték: „Elképzelni sem tudják, hogy a cáfolatról szóló hírek hogyan jelenhettek meg”.

Sem az Országos Tisztiorvosi Hivatalnál, sem az egészségügyi tárcánál nem tudtak a nyilatkozatról. Ráadásul Beneda Attila, az egészségügyért felelős államtitkár kabinetfőnökének tájékoztatása szerint hírzárlatot rendeltek el, így az ÁNTSZ nem is közölhetett semmit. Mint mondta, egyelőre szóban egyeztettek a hivatallal a betegdokumentáció bekéréséről. Szeretnék tisztán látni, hogy miként zajlott a Császár egészségügyi ellátása, mert érkeztek olyan jelzések a legendás labdarúgó halálával kapcsolatban, amelyek kérdéseket vetnek fel - tette hozzá a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.