Bundesliga

Mario Gomez a Bayern München Lionel Messije - Ottmar Hitzfeld

  • MTI

Ottmar Hitzfeld, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Lionel Messihez hasonlította Mario Gomezt.

Legalábbis abban az értelemben, hogy a tréner szerint ugyanolyan meghatározó szerepet tölt be a Bayern Münchenben a hórihorgas támadó, mint a katalán elitklub csapatában az argentin gólfelelős.

"Messi és Cristiano Ronaldo egyéni játékosok, Gomez inkább befejező ember, de mint gólszerző, nincs mit kifogásolni rajta. Mondhatjuk, hogy Gomez annyira fontos a Bayernnek, mint Messi a Barcelonának" - idézte a müncheni tz című lap a trénert, aki korábban Bajnokok Ligáját nyert a Borussia Dortmunddal és a Bayern Münchennel is.
Hitzfeld szerint Gomez a továbbiakban is igazolja majd, hogy érdemes volt kiadni érte 30 millió eurót, amikor a Stuttgarttól a bajorokhoz csábították.
"Mert ő egy nagyon hatékony gólszerző, aki azért az összjátékhoz is hozzáteszi a maga részét" - indokolt a svájci kapitány, hozzátéve: a támadó helyzetét szilárdítja, ezáltal teljesítményét pozitívan befolyásolhatja, hogy edzője, Jupp Heynckes maximálisan bízik benne.

A 26 éves Gomez - a német válogatott egyik alapembere - az elmúlt idényben 28 találattal a Bundesliga góllövőlistájának élén végzett, az aktuális szezonban pedig 13-nál tart.