Olasz válogatott

Balotelli remekléséről írnak az olasz újságok - lapszemle

Szombaton valamennyi olasz sportnapilap címlapján az első válogatottbeli gólját szerző Mario Balotelli fotójával lehetett találkozni. Nem véletlenül, hisz a Manchester City csatára remekül játszott és látványos gólt lőtt a Lengyelország elleni felkészülési meccsen, amelyet 2-0-ra nyertek Wrocławban az azúrkékek.

a Manchester City csatára remekül játszott és látványos gólt lőtt a Lengyelország elleni felkészülési meccsen, amelyet 2-0-ra nyertek Wrocławban az azúrkékek.A La Gazzetta dello Sport a nemzeti csapat mezét megcsókoló játékos képével valamint a "csók Olaszországnak" címmel jelent meg. A Corriere dello Sport “Balotelli vezette olasz együttesről” írt első oldalán, és kiemelte, hogy a csapatkapitány Gianluigi Buffon nem sokkal a lefújás előtt büntetőt védett. A római székhelyű lap természetesen a Giovanni Trapattoni vezette Írország pénteki pótselejtezős sikeréről is megemlékezett.

A Tuttosportnál a Juventus várható erősítési tervei uralták a címlapot, de a torinói újságnál helyet kapott a Balotelli gólját ünneplő olasz válogatott fotója. "Mario a gólján kívül is kiválóan játszott, az egész mérkőzésen remekelt" - idézte a Gazzetta Cesare Prandelli szövetségi kapitányt.

"Elégedett vagyok a teljesítményével, de a többieket is dícséret illeti. Kigyensúlyozottan játszottunk az egész meccsen, bár az első félidőben túl nagy volt a távolság a csatárok és a középpályássor között. A második játékrészben ezt a problémát is megoldottuk"- nyilatkozta Prandelli. "A mostani győzelmet két hiányzónknak, Antonio Cassanónak illetve Giuseppe Rossinak ajánljuk. Reméljük minél hamarabb itt lehetnek velünk" – utalt a Milan és a Villarreal több hónapra kieső játékosaira Riccardo Montolivo, a Fiorentina középpályása.

Az egyik főszereplő, a válogatott második gólját szerző Giampaolo Pazzini a következőt nyilatkozta: "Más típusú játékosok vagyunk Balotellivel, ez talán a meccs elején látszott is. A második félidőben már mi irányítottunk, így több pontos labdát kaptam. Ekkor már nekem is jobban ment a játék. Azt hiszem egész jól kiegészítettük egymást, Mariónak nem könnyű, nagy a nyomás rajta, de most bizonyított". Nem mutatkoztak be rosszul az újoncok sem -  legalábbis a Gazzetta szerint. Angelo Ogbonnának köszönthetően négy év után lépett pályára ismét Torino-futballista a válogatottban, Ignazio Abate, a Milan védője pedig kezdőként végig a pályán volt.

A 2-0-ás idegenbeli siker után mindenki Balotellit dicsérte, így volt ezzel Thiago Motta is: "Bár kaptam egy kisebb ütést az orromra, rendben vagyok. Örülök, hisz ma egy nagyon jó olasz csapatot láttam. A jövő nyári Eb-ig csak még erősebbek leszünk. Marionak köszönhetően pedig van egy olyan csatárunk, aki bármikor képes gólt szerezni" -mondta az Inter középpályása.

Cesare Prandelli válogatottja már hat mérkőzés óta veretlen, a 2012-es Európa-bajnokságra csoportelsőként kijutó olasz csapat kedden Rómában Uruguayt fogadja.

A mérkőzés összefoglalója: