Golf

Woods vezet Sydneyben - két év után tornát nyerhet

  • VNA
Címkék:

Magánéleti botránya kirobbanása ót nem nyert tornát Tiger Woods, az egykori világelső most Sydneyben a verseny felénél az élre állt.

Egyre hátrább csúszik a világranglistán Tiger Woods, aki 2009-ben kirobbant magánéleti botránya óta a pályán nem igazán találja korábbi - sokak által verhetetlennek gondolt - játékát. A hétvégén zajló Australian Open során azonban két nap után vezet a színes bőrű amerikai golfozó. A Sydneyben zajló tornán ugyanakkor a par alatt kilenccel, 135 ütéssel álló Woods előnye mindössze egyetlen ütés az ausztrál Peter O’Malley előtt. 

„Jó érzés újra a rangsor élén állni egy versenyen. Az viszont még jobb érzésekkel töltene el, ha a játékom lenne újra kiemelkedő. A második napon par alatt öttel zártam, ami lehetett volna akár nyolc vagy kilenc is, ha néhány szakaszon nem lettem volna könnyelmű” - nyilatkozta Woods. Érdekesség, hogy az amerikai játékos legutóbb éppen szintén Ausztráliában (2009 - Melbourne) nyert tornát. „Nagyon bízom benne, hogy jövőre ismét harcban lehetek a legjobb helyekért. Edzéseken már szinte teljese komplett a játékom, ezt most már csak a versenyeken is meg kell mutatnom” - nyilatkozta a decemberben már 36. életévét betöltő Woods, aki a világranglistán immáron csak az 58. helyet foglalja el.