Atlétika

London lesz a 2017-es szabadtéri vb házigazdája

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöksége pénteken Monacóban Londont szavazta meg a 2017-es szabadtéri világbajnokság helyszínének.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnöksége pénteken Monacóban Londont szavazta meg a 2017-es szabadtéri világbajnokság helyszínének.

London Katar fővárosával, Dohával versengett a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezési jogáért. 2013-ban Moszkvában, 2015-ben pedig Pekinben lesz a sportok királynőjének legnagyobb seregszemléje.

Az atlétikában 1983 óta rendeznek világbajnokságot, a brit főváros először lesz házigazdája az eseménynek (2001-re és 2015-re sikertelenül pályázott). A vb színhelye a jövő évi ötkarikás játékokra épült Olimpiai Stadion lesz.

AZ IAAF többnapos eseménysorozatának következő állomása a szokásos év végi gála lesz szombaton, ahol kihirdetik, hogy kit választottak meg az év atlétájának a férfiaknál és a hölgyeknél. A férfiaknál a 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, a háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok Usain Bolt, honfitársa, az idén 100-on vb-aranyérmes Yohan Blake, valamint a 800 méter világcsúcstartója, a kenyai középtávfutó David Rudisha lehet még az év legjobbja.

A nőknél az olimpiai és világbajnok új-zélandi súlylökő, Valerie Adams, az 5000 és 10000 méteren az idén vb-t nyert kenyai Vivian Cheruiyot és a 100 méteres gátfutás világbajnoka, az ausztrál Sally Pearson közül kerül ki a győztes.