Kajak-kenu

Élvezem az edzéseket, a gyorsaságom hiányzik - Douchev-Janics Natasa

Szeptemberi szülését követően a Burgasz melletti Primorskóban készül Douchev-Janics Natasa, akit a napokban meglátogatott edzője, Kovács László és a felnőtt szövetségi kapitány, Storcz Botond is.

Janics Natasa a bulgáriai Primorskóban készül a szezonraA versenyző családja társaságában november végéig marad Bulgáriában, majd decembertől március végéig Portugáliában edzőtáborozik.

"Nagyon kíváncsi voltam Natasára, és egyáltalán nem csalódtam - mondta Storcz Botond szövetségi kapitány, aki a nemrég érkezett a Burgasz melletti Primorskóba. - Bár az idő hasonló, mint odahaza, Natasa nagyon jó vízfelületen tud edzeni, és ahogy az eddigi edzéseit láttam, ott folytatja, ahol a terhessége előtt abbahagyta. Nagyon jó állapotban van, és rendkívül elszánt."

Elszánt, mint sportoló és odaadó, mint édesanya. Háromszoros olimpiai bajnokunk nem tagadja, nehéz az időt jól beosztani, de egyelőre úgy tűnik, megtalálták a jó arányokat.

"Sokat dolgozunk, és szerencsére a kislányommal, Milanával is rengeteg időt tudok együtt tölteni - mondta Douchev-Janics Natasa a delmagyar.hu-nak. - A nap korán kezdődik, hétkor együtt reggelizünk, kilenc előtt pedig már a szállásunktól öt kilométerre lévő pályán vagyok. Nem mindig evezek naponta kétszer, de ha mondjuk, a délutáni vízre szállás kimarad, akkor másnap délelőtt két és fél órát is eltöltök a vízen. A szülésem óta körülbelül hétszázötven-nyolcszáz kilométert gyűjtöttem már össze. Sok hosszú evezés szerepel a programban, amit, számomra is furcsa, de nagyon jól bírok. Emellett sokat futok, a kondizás és az úszás majd csak decembertől szerepel az edzéstervben. Élvezem az edzéseket, bár a régi gyorsaságom még hiányzik, igaz, ez teljesen normális a felkészülés ezen szakaszában."