Párizsi tenisztorna

Djokovics vállsérülés miatt visszalépett, Tsonga elődöntős

  • MTI

Nem állt ki pénteki negyeddöntős mérkőzésére a világelső Novak Djokovics a 2,75 millió euró összdíjazású, párizsi fedettpályás férfi tenisztornán, így ellenfele, a francia Jo-Wilfried Tsonga játék nélkül jutott az elődöntőbe.

Djokovics a jobb vállára panaszkodva mondta le a mérkőzést saját honlapján.

"A teljesítőképességem határáig elmentem, de a tegnapi mérkőzésen súlyosbodott a helyzet. Ebben a szituációban az egészségem az első, kénytelen vagyok visszalépni, még ha profi játékosként kedvem lenne is játszani az energiáim végső felhasználásával. Elnézést kérek azoktól, akik jegyet váltottak a mérkőzésre, hogy lássanak engem teniszezni" - fogalmazott a torna első kiemeltje. - "Hosszú volt az idény, minden meccsemen maximális odaadással küzdöttem, a testem most pihenőért könyörög" - tette hozzá.

Djokovics szerdán 1,6 millió dollárt (364,8 millió forint) kapott annak nyomán, hogy pályára lépett első párizsi mérkőzésén. A versenyeket szervező ATP szabályzata kimondja: ha a világranglista éllovasa egy idényben mind a nyolc, úgynevezett 1000-es (korábban mester-) viadalon elindul, kétmillió dolláros bónusz a jutalma, ha egyet kihagy, akkor 1,6 millió üti a markát, ha pedig kettőn nem vesz részt, akkor semmit sem kap. A 24 éves játékos - aki idén csak a sanghajin nem volt ott a kiemelt tornák közül - cáfolta azokat a vádakat, melyek szerint csak a busás prémium miatt utazott el vállfájdalmai ellenére is a francia fővárosba.