EURO 2012

Az írek már Tallinban eldöntötték a továbbjutást

Az ír labdarúgó-válogatott négygólos győzelmet aratott pénteken az észtek otthonában az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén, így a horvátokhoz hasonlóan fél lábbal már ott van a jövő évi kontinenstornán. A találkozón magyar résztvevői is voltak, Kassai Viktor fújta a sípot a Le Coq Arenában.

Az ír labdarúgó-válogatott négygólos győzelmet aratott pénteken az észtek otthonában az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén, így a horvátokhoz hasonlóan fél lábbal már ott van a jövő évi kontinenstornán.

Az írek a 13. percben kerültek előnybe, Keith Andrews jobb oldali beadás után bólintott a hálóba (0-1). A lengyel-ukrán repülőjegyhez Jonathan Walters repítette közelebb a vendégeket, a második félidő derekán Írország is jó úton halad a továbbjutás felé, közeli fejesgóljával (0-2). Az írek már a 34. perctől emberelőnyben futballoztak, miután Andrej Sztepanov a 34. percben megkapta második sárga lapját.

A hajrában Robbie Keane hűtötte le végleg az észtek kedélyeit, előbb egy szabadrúgás után a kapusról kipattanót labdát kotorta a hálóba (0-3), majd egy tizenegyest értékesített (0-4). A hazaiak végül kilenc emberrel fejezték be a találkozót, Sztepanov után Rajo Piiroja is kiállíttatta magát.

Az írek a tallini 4-0-ás sikerükkel lerendezték a lényegi kérdéseket, a keddi dublini visszavágón már kulcsembereit is nélkülözheti Giovanni Trapattoni.

EURO 2012
Pótselejtező, első mérkőzés:
Észtország-Írország 0-4 (0-1)
Gólszerző: Keith Andrews (13.), Jonathan Walters (67.), Robbie Keane (71., 88. - a másodikat tizenegyesből),
Kiállítva: Sztepanov (34.), Piiroja (76.)