Karrier

A portugálok ellen remeklő Adorjánnak barcelonai edzője van Liverpoolban

megosztom

A középpályás 2009-ben került az MTK-ból Liverpoolba, ahol a tartalékok közé felkerülve is stabil tagja lett a kezdőcsapatnak.

Az U19-es válogatott portugáliai Eb-selejtező tornája előtt az elitkörbe való továbbjutás volt a kitűzött cél, és ezt sikerült is megvalósítania az együttesnek, miután két győzelemmel, és egy Portugália elleni döntetlennel továbblépett a kvartettből. Az igazi bravúr a házigazda portugálok elleni 3-3-as döntetlen volt, ami a helyzetek, és a játék képe alapján könnyen lehetett volna győzelem is.

 "Nagyon jó meccs volt, egy rendkívül erős, a világelitbe tartozó portugál csapat ellen - mondta az mlsz.hu-nak a torna után Adorján Krisztián, aki a portugálok ellen gólt szerzett. - Nagy iramú, látványos volt a játék, ezen a meccsen a nézőket is maximálisan kiszolgáltuk. Két tiszta ziccerünk volt az elején, ez alapján nekünk kellett volna vezetnünk két góllal, mégis ők szereztek előnyt. Nem estünk szét, továbbra is jól ment a játék, ám az egyenlítés után két szerencsétlen góllal, egy büntető és egy átlövés után elhúztak a hazaiak. Ezek után sem adtuk fel, összeszedetten, a taktikai utasításokat betartva fociztunk, és egy parádés góllal feljöttünk, majd egyenlítettünk, sőt, a hajrában akár meg is nyerhettük volna a meccset."

Adorján Krisztián Liverpoolban

A találkozónak a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje, hiszen az első két fordulóban aratott magabiztos győzelmekkel eldőlt, hogy mindkét válogatott bejut az elitkörbe. Ennek ellenére egyáltalán nem volt közömbös, hogy milyen eredményt érünk el a házigazdák ellen.

"A továbbjutás nem múlt az utolsó mérkőzésen, az viszont igen, hogy az elitkörben melyik kalapból sorsolnak bennünket. A portugálok ellen megszerzett pont azt jelenti, hogy egy kalappal feljebb kerülünk, így elkerülhetünk néhány erősebb ellenfelet, például a német válogatottat. Számunkra a fő motiváció mégsem ez volt, hanem az, hogy a világ legjobbjai közé sorolt portugálokkal játszhatunk, és megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk felvenni velük a versenyt. Ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk, mindenki tökéletesen tette a dolgát, és nem túlzás kijelenteni, hogy jobbak voltunk az ellenfélnél, egy nemzetközi szinten is igen magas iramú mérkőzésen."

A középpályás 2009-ben került az MTK-ból Liverpoolba, ahol a tartalékok közé felkerülve is stabil tagja lett a kezdőcsapatnak.

"Nagyon jól érzem magam Liverpoolban, van egy nagyszerű edzőm, aki a Barcelonától érkezett hozzánk, éppen akkor, mikor én is a csapathoz kerültem. Szeretnék minél többet játszani, és minél jobb teljesítményt nyújtani, a célom az, hogy mielőbb bemutatkozzak a felnőttek között, például egy Ligakupa-mérkőzésen. Időnként már az első csapattal edzek, nem kell ecsetelnem, mekkora élmény Steven Gerrarddal, vagy Luis Suarezzel együtt gyakorolni. Bízom benne, hogy eljön az idő, amikor rendszeresen is együtt futballozhatok velük."

megosztom