Brazil foci

Neymart 70 millió euróért vihetik 2014-ben kérői

A brazil titán, Neymar csütörtökön megújította szerződését a Santosszal, 2014 nyaráig, a hazai rendezésű világbajnokság végégig írt alá. A spanyol AS sportnapilapnak hozzáfért az új kontraktus pontos részleteihez, e szerint a 19 éves támadó új kivásárlási ára a 70 millió eurót is elérheti.

A Santos felrúgta a Real Madriddal kötött, 60 millió eurós szóbeli megállapodást.Neymar, és a klub képviselői szerda este sajtótájékoztatón is megerősítették a már korábban felröppent hírt. A csatár egyébként délelőtt 11:30-kor írta alá az új megállapodást.

A lap beszámolója szerint a Santos nem tartotta "tiszteletben" a Real Madriddal kötött szóbeli megállapodást, melynek értelmében Neymar a jövő nyáron, mintegy 60 millió euróért került volna a királyiakhoz, az átigazolást a brazil egyesületnél esedékes decemberi elnökválasztás és a klubvilágbajnokság után kötötték volna meg hivatalosan. A Realnak és a többi kérőnek még három évig várnia kell, a szerződés záradékába pedig 45-70 millió euró közötti kivásárlási ár került - a Madridi ajánlat 58 millió euróhoz volt szabva.

Emellett természetesen Neymar sem járt rosszul anyagilag az új kontraktussal, az eddigi 70 helyett 90 százalékos részesedése lesz a vele kapcsolatos marketingbevételekből. Továbbá 67.100 euróról 104.800 euróra emelték a havi fizetését. A reklámszerződésekkel együtt havonta 550 ezer eurót tehet zsebre, vagyis évente több mint hat milliót.

A madridi "előszerződés" ezzel meghiúsult, az 58-60 millió eurónál még jóval többet lesz kénytelen fizetni a spanyol klub, ha 2014-ben még ragaszkodik Neymarhoz.

Az AS-nek nyilatkozott egy tanú, aki jelen volt akkor, amikor Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét telefonon tájékoztatták a történtekről, és megköszönték az "érdeklődését". Az informátor szerint a beszélgetés körülbelül másfél percig tartott, és száraz, tárgyilagos hangnemben zajlott.

Bár felröppentek olyan hírek is, hogy a Brazil Nemzeti Bank állhat a háttérben, a pénzintézet segítségével tartották otthon a legígéretesebb brazil tehetséget, Luiz Alvaro Ribeiro, a Santos elnöke határozottan cáfolta ezeket a pletykákat.