Szavazás

Morgenstern és Görgl az év sportolói Ausztriában

  • VNA

Ismét taroltak a síugrók az év sportolója szavazáson Ausztriában, ahol a nemzeti csapat mellett Thomas Morgenstern is díjazott lett.

Valószínűleg kevesen fogadtak volna ellene az év sportolója választáson, hiszen annyira sikeres szezonja volt Thomas Morgensternnek. Az összetett Világkupát, a nyári Grand Prix sorozatot is megnyerő ugró az oslói világbajnokságon is brillírozott, ahol három arany- és egy ezüstéremmel zárta szereplését. Az elismerés nem váratott magára, szerdán ugyanis ő lett Ausztria legjobb sportolója 2011-ben. Az ugrók az év csapata titulust is elhozták idén a sógoroknál, hiszen ebben a kategóriában a Martin Koch, Andreas Kofler, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern összeállítású négyesre szavaztak a legtöbben.

Morgenstern másodszor lett egyéniben az év legjobbja
Ausztriában 1949 óta szavazzák meg minden évben az év sportolóit, a még mindig csak 25 esztendős Moregenstern pedig a díjátadások legsikeresebb férfi sportolója lett, hiszen egyéniben (2008 után) most másodszor, míg csapatban (2005, 2008 és 2009 után) negyedszer is elnyerte a díjat. A hölgyeknél a garmischi alpesi sí világbajnokságon két aranyérmet szerző Elisabeth Görgl lett az esztendő legjobbja, megelőzve csapattársait, Marlies Schildet és Anna Fenningert.