Budapest Bank Liga

Díaz és Szente okozta a nyolcgólos Szeged-vereséget

Hatalmas meglepetésre a Tatabánya-Carbonex szerda este 8 góllal legyőzte a listavezető Pick-Szeged csapatát a Budapest Bank Liga 8. fordulójának rangadóján.

Azután, hogy több, mint 1200 nap után a Tisza-partiak a közelmúltban hazai pályán legyőzték az MKB Veszprém együttesét, kevesen gondolták volna, hogy Skaliczki László csapata csúnyán "megég" a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. A tavalyi szezonban hat góllal sikerült diadalmaskodni a Szegednek a Carbonex vendégeként, de Szente Gábor vezérletével ezúttal a kék-fehérek arattak nagyarányú győzelmet.

Nagy volt az ünneplés Tatabányán
"Lehetett érezni egész héten, hogy eljöhet az az idő, amikor el tudjuk kapni őket.Megérdemeltük ezt a győzelmet, ezt nem kell szépíteni, ez egy nagy csapatmunka volt, idén még nem játszottunk ilyen jól. Ezt senki nem gondolta, hogy ez lesz a vége" - mondta a mérkőzés után a kapuban fantasztikus napot kifogó Szente, akit Debre Viktor vezetőedző is csak dicsérni tudott a találkozó után. "Szente Gábor szenzációsan védett, támadásban sem voltunk rosszak. Kihasználtuk a Szeged gyenge pontjait. Azt gondolom még ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Nem számítottam ekkora győzelemre, de ahogy ment az idő bíztam benne, hogy mi fogunk nyerni. Nagyon jól játszottunk szerintem." A különbség valóban meglepő, mint ahogy a szegediek mindösszesen 19 elér gólja is, Skaliczki László szerint a válogatott szereplése valamint a sok sérült miatt elfogytak a Tatabánya elleni meccs végére. "Gratulálok a Tatabányának. A meccsnek az első negyven percét lehet értékelni, aztán elfogytunk. A válogatott szereplése miatt egy napot készültünk együtt, a hosszabb kispad most a hazaiaknak kedvezett" - mondta a csongrádiak mestere.

A Carbonex legeredményesebb játékosa az elnyűhetetlen 39 éves Ivo Díaz volt, aki 10 góllal terhelte meg Tataiék kapuját. A tatabányaiaknak nincs sok idejük ünnepelni a várva várt sikert, hiszen a hétvégén az alaposan megerősödött Gyöngyöst fogadják hazai pályán.

"A Szeged megverte a Veszprémet, mi megvertük a Szegedet, a Gyöngyös meg majd minket akar megverni vasárnap. Nagyon fontos lenne azt a meccset is behúzni. Ennek a szegedi két pontnak akkor lesz igazán értéke, ha a Gyöngyöst is meg tudjuk verni, majd utána a Pécset és az Orosházát. Ha aztán a Füredet is meg tudnánk verni az már hab lenne a tortán" - fogalmazta meg az elkövetkező hetek elvárásait Debre Viktor a carbonexkc.com-nak.

Hogy sikerül-e a fent említett találkozókat "behúznia" a Tatabányának az majd kiderül, mindenesetre a Pick elleni győzelmükkel valamelyest összekuszálták a Budapest Bank Liga mezőnyének erőrangsorát.

Budapest Bank Liga
8. forduló
Tatabánya-Pick Szeged 27-19 (13-10)
Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Tatabánya: SZENTE - Pásztor Á., RÉDEI 4, DIAZ 10, Pordán 2, LELE Á. 5, Iváncsik Á. 1. Csere: Szabó Gy., Dénes, HARSÁNYI 4, Bodó 1, Takács. Vezetőedző: Debre Viktor.
Pick Szeged: Tatai - Nagy N. 2, Zubai 1, Bajorhegyi, Czina, Buday 4 (1), Vadkerti 2. Csere: Mikler (kapus), Ancsin 2, Lékai 4, Sulc 2, Pribanic 2. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteresből: -, ill. 2/1.
Kiállítás: 12, ill 8 perc.