Botrány

Ittak, későn értek haza - kikerültek a válogatottból

  • VNA

Öt játékosát azonnal hatállyal elküldte az edzőtáborból a chilei labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Claudio Borghi.

Pénteken Uruguay ellen vív idegenben világbajnoki selejtező mérkőzést a chilei labdarúgó válogatott. A találkozó előtt két nappal azonban mégsem ez a tény játssza a főszerepet a csapatnál, hanem öt játékos éjszakázása. Szerdán ugyanis Claudio Borghi szövetségi kapitány menesztette a keretből azt az öt labdarúgót, akik a korábbi szóbeli megállapodásukat felrúgva szabadnapjukról túl későn és ittas állapotban tértek vissza a csapat edzőtáborába.

„Öt játékosunk 45 perces késéssel és nem profi labdarúgóhoz méltó állapotban tért vissza a csapat szállására. Ezért döntöttem úgy, hogy a továbbiakban ők már nem tagjai a válogatott keretnek” - áll a szigorú argentin tréner által kiadott közleményben. Az öt érintett játékost meg is nevezte, eszerint Arturo Vidal (Juventus), Jorge Valdivia (Palmeiras), Carlos Carmona (Atalanta), Jean Beausejour (Birmingham City) és a térdsérülése miatt már korábban harcképtelenné váló Gonzalo Jara (Brighton) a „tettesek”.

A vb-selejtezőkön most egy cseppet sem könnyűnek ígérkező Uruguay-Paraguay duplára készülő chilei csapat egy argentínai vereséggel (1-4) kezdte a kvalifikációs sorozatot, majd Peru ellen javított (4-2). Ennek ellenére a helyi sajtóban sokan azt hitték, hogy Borghi a lemondása miatt hív össze rögtönzött sajtótájékoztatót szerdára. A most kiebrudalt játékosok helyett a szövetségi kapitány Chilében játszó labdarúgókat (Felipe Gutierrez, Francisco Silva, Fernando Meneses, Milovan Mirosevic és Jose Rojas) hívott be a keretbe.