Király-kupa

Iniesta góljával verte harmadosztályú ellenfelét a Barcelona

A Barcelona 1-0-ra verte idegenben a L'Hospitalet együttesét a Spanyol király-kupában, a 16 közé kerülésért rendezett forduló első, előrehozott mérkőzésén. Az egyébként Barcelona egyik külvárosának számító L’Hospitalet de Llobregába Pep Guardiola kissé tartalékos csapattal utazott, és a vártnál nehezebben nyert, a "kötelező" győzelmet Andrés Iniesta bombagólja jelentette.

Iniesta bombagóljával nyert a Barcelona

Meglepetésre "csak" a 42. percben került előnybe a Barcelona, addig a félgőzzel hajtó katalánok nem tudták megtörni a "külvárosi" kiscsapatot. A 9. percben Moragón védte David Villa 17 méteres löketét, ahogyan a 19. percben Keita tüzelését is. A 43. percben Andrés Iniesta bombáját már nem tudta hárítani a hazaiak kapusa, a középpályás 20 méterről, középről pókhálózta ki a jobb felső sarkot (0-1).

A második félidőben hasonló volt a játék képe, jóval többet birtokolta a labdát, és irányította a játékot a sztárcsapat, de a támadásokba hiba csúszott. David Villa számolatlanul lövöldözött kapura, de vagy a célzással volt gondban, vagy Moragón állta útját a játékszernek. A hazaiak szimpatikusan küzdöttek, sőt, a 81. percben majdnem meghűlt a vér a vendégek ereiben, Aday 18 méterről, középről csavarta a labdát kapura, Pintónak kellett nyújtózkodnia érte.

A Barca 1-0-ra nyert, a harmadosztályú ellenfelet dicséret illeti a tisztes helytállásért, december 21-én a Nou Campban minden bizonnyal megelégednének egy hasonló eredménnyel.

Spanyol Király-kupa, 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
L'Hospitalet (III.)-FC Barcelona 0-1 (0-1)
Gólszerző: Iniesta 42.