Női kézilabda

Győzni szeretnénk, és győzni is fogunk - Elek Gábor

A magyar női kézilabda-bajnokság egyik legnagyobb presztízzsel bíró rangadóját rendezik szerdán a Népligetben, ahol a KEK-győztes Ferencváros a tavalyi ezüstérmes Debrecent fogadja.

Van miért törlesztenie a zöld-fehéreknek a hajdúságiakkal szemben, hiszen a tavalyi bajnokságban éppen a DVSC búcsúztatta őket az elődöntőben, ráadásul akkor Köstner Vilmos lányai a Népligeti Csarnokban nyerték meg a mindent eldöntő találkozót. Szucsánszkiék visszavágnának a tavalyi vereségért
Az idei évben azonban már más szelek fújnak, az elmúlt hetekben sok aggasztó hír jelent meg a helyi sajtóban a Debrecennel kapcsolatban, nem mellékesen pedig a nyár óta négy válogatott-szintű játékos is elhagyta a Fórum csapatát. Bulath Anita, Juhász Gabriella és Szabó Valéria után a napokban Hornyák Dóra is vette a sátorfáját, amit trénere nehezen tud egyelőre értelmezni, ráadásul a klubvezetők Köstner beleegyezése nélkül engedték el a csapat egyik legjobbját.  "El kell gondolkoznom a folytatáson, mindössze annyi biztos, hogy a szerdai, Fradi elleni meccsen még én ülök a Loki kispadján. A többségi tulajdonos biztosított a bizalmáról és a csapat is mellettem áll, ami nagyon jól esik, de a lelkivilágom továbbra is zaklatott...Más csapatok edzői elégedettek lennének, ha olyan vérveszteségek után, mint amit mi elszenvedtünk, ott tartanának, ahol most a Loki. Remélem, egyszer helyre áll a rend" - mondta a haon.hu-nak a szakvezető. Amíg az egyik oldalon súlyos gondok vannak, addig a másik oldalon csend és béke honol. 

A Ferencváros háza táján ezidáig minden a legnagyobb rendben, Elek Gábor lányai a bajnokságban szépen menetelnek, míg a Kupagyőztesek Európa Kupájának 3. fordulójában a holland Westfriesland SEW elleni első mérkőzésen 15 góllal nyertek. A Győrben elszenvedett hatalmas pofon után úgy tűnik, észhez tér lassan a Fradi, amely odahaza a Rába-partiakon kívül mindenki ellen esélyesként lép pályára.

"A Debrecen-Ferencváros találkozók mindig nagy presztízscsatákat hoznak, azt gondolom, hogy most van tartozásunk velük szemben, hiszen tavaly a döntőbe jutásért kikaptunk tőlük. Úgy érzem ebben az évben bizonyítanunk kell, hogy alaposan megerősödtünk. Annak ellenére, hogy a DVSC valamelyest gyengült, azzal mindenki tisztában van, hogy ez egy igazi rangadó lesz - mondta az FTC hálóőre,  Pastrovics Melinda az ftckezilabda.hu-nak.

A fővárosiak vezetőedzőjét nem a tavaly elszenvedett vereség motiválja, mert mint mondta, azon a párharcon csak magukat okolhatták a kudarc miatt. "Úgy gondolom, hogy egy jó iramú mérkőzés lesz. Majdnem biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk, de az nem mindegy, hogy hogyan. Pillanatnyilag jobbak vagyunk a Debrecennél, és ezt az eredményekben is szeretnénk megmutatni" - vázolta fel a célokat Elek Gábor.

A várhatóan telt házas mérkőzést 18.45 perctől a Sportklub élőben közvetíti.

Női NB I. 8. forduló
FTC-Rail Cargo Hungária - DVSC-Fórum  18.45
FŐTÁV-FTC Aréna, Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
előtte:
Junior mérkőzés: 16:30 Ferencvárosi TC - DVSC