Párizsi tenisztorna

Ennyi pénzt ritkán kaszálnak egy második fordulós teniszmeccsért

  • VNA

Szerdán a világelső Novak Djokovics is bemutatkozott a párizsi férfi tenisztornán, ahol egy második fordulós találkozó is 1,6 millió dollárt hozott neki a konyhára.

Szerdán a világelső Novak Djokovics is bemutatkozott a párizsi férfi tenisztornán, ahol egy második fordulós találkozó is 1,6 millió dollárt hozott neki a konyhára.

Bár vállsérülése miatt sokáig kérdéses volt, hogy ott lesz-e a párizsi fedett pályás tornán Novak Djokovics, a szerb klasszis végül elindult. Talán nem utolsósorban az ezért járó 1,6 millió dollár miatt. Az Ivan Dodig ellen könnyedén győztes Djokoivcs számára ugyanis már pusztán az indulás ténye is 1,6 millió dollárt (!) eredményezett. Mindezt az ATP versenysorozat idei szabályzatának köszönheti. A világ legjobb játékosait ugyanis a profi tenisz cirkuszt irányító szervezet kiemelt pénzdíjakkal ösztönzi a nagy tornákon történő indulásra. Az idén remeklő és három Grand Slam tornát is megnyerő Djokovics az év végén 2 millió dolláros bónuszra lehetett volna jogosult, amennyiben elindul az esztendő mind a nyolc mesterversenyén.

Mivel a szerb sérülése miatt kihagyta a sanghaji versenyt, így Djokovics számára már csak 1,6 millió dollár volt a tét Párizsban – két elmulasztott torna esetén nem járt volna neki semmi. A szerb egyébként saját bevallása szerint nem játszott igazán csúcsformában: „Nem volt könnyű a sérülésemen túllendülni. Gyulladás van a vállamban, ami talán annak is köszönhető, hogy egy kicsit megváltozott a szervám technikája. Még nem vagyok csúcsformában, ami talán annak is köszönhető, hogy tavaly december óta nem játszottam fedett pályás mérkőzést. A dolgok szerencsére javulnak, optimista vagyok”