Magyar válogatott

Elfogytak a jegyek az Albert Flórián-emlékmérkőzésre

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint ma (szerda) kora délutánra az összes belépő elfogyott a pénteki, Liechtenstein elleni barátságos találkozóra.

Az Albert Flórián-emlékmérkőzés 18 órakor kezdődik a Puskás-stadionban.

A pénteki mérkőzésre hétfőn délelőttől volt lehetőség a jegyfoglalásra, és szerda kora délutánra az összes belépő elfogyott, vagyis ismét telt ház előtt játszik nemzeti csapatunk. Mint ismert, a mérkőzésen az október 30-án elhunyt legendás futballista, Albert Flórián emlékének lesz szentelve, és az MLSZ elnöksége úgy döntött, ezúttal ingyen bocsátja a szurkolók rendelkezésére a jegyeket.

Pénteken 16.30 órakor lesz a kapunyitás, a Magyar Labdarúgó Szövetség kéri, hogy a stadionba igyekvő szurkolók a péntek esti csúcsforgalom, valamint a nagy érdeklődés miatt időben induljanak el, hiszen a biztonsági előírásokat ezen a mérkőzésen is be kell tartani, tehát a beléptetés a kapuknál a szokott módon zajlik majd. Ezen túl felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a Puskás-stadionba kizárólag érvényes jeggyel lehet majd belépni. A stadionba gyalogosan a Dózsa György útról és a Stefánia útról lehet bejutni. Akik rendelkeznek gépkocsi belépővel is, az Ifjúság úti kapun hajthatnak be, ahova csak a Stefánia útról kanyarodhatnak be, a Kerepesi út felől nem.

Az emlékmérkőzésre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bármely válogatott találkozóra, azaz a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatban a korábbi szabályok maradtak hatályban.

Várhatóan sokan hoznak magukkal gyertyát, amelynek meggyújtásával adóznának Albert Flórián emlékének. Ezért a stadion négy jól látható és megközelíthető pontján emlékhelyeket lesznek, az MLSZ kéri a szurkolókat, hogy a gyertyákat ne vigyék fel a lelátókra, hanem itt helyezzék el. A találkozó előtt nem kapcsolják ki a reflektorokat, a csapatok kivonulását megelőzően viszont egy csaknem öt perces filmmel idézik fel az eredményjelzőn Albert Flórián legemlékezetesebb pillanatait, majd a himnuszok és a térfélválasztás után egy perces gyászszünet következik a legendás középcsatár emlékére.

A stadionba szánt szurkolói transzparensek ellenőrzését 15.30 órakor, a Körcsarnok bejáratánál végzik a hatóságok.