Úszás

Tíz magyar úszó az Egyesült Államok-Európa viadalon

  • MTI

Tíz magyar úszó vehet részt az Egyesült Államok-Európa válogatott összecsapáson, melyet december közepén Atlantában rendeznek.

Cseh László is ott lesz Európa-válogatottjában
Kiss László szövetségi kapitány keddi tájékoztatása szerint az amerikai szervezők a korábban meghívott Gyurta Dániel, Cseh László, Kis Gergő, Takács Krisztián, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Verrasztó Evelyn után Verrasztó Dávidot, Biczó Bencét és Bernek Pétert is meghívták az Európa legjobbjait felvonultató, összesen 44 fős csapatba, melynek így közel egynegyedét a magyarok teszik ki.

A szakvezető elmondta, a versenyzők közvetlenül a december 11-én záruló szczecini rövidpályás Európa-bajnokság helyszínéről utaznak majd az Egyesült Államokba, s négy edző is elkíséri őket.

A versenyt 25 méteres medencében rendezik december 16-án és 17-én. Futamonként az első három helyezett pontot kap - 5-öt, 3-at, illetve 1-et -, a váltókban pedig a győztes 7-tel gazdagodik, a vesztes pont nélkül marad. Egy úszó legfeljebb hat számban indulhat. A 105 ezer dollár összdíjazású viadal szervezői a résztvevők minden költségét állják.