Újpest

Nyolc-kilenc mezőnyjátékos védekezett, így nehéz volt támadni - Lázár Bence

A sérüléséből visszatért támadó sajnálta, hogy akkor állt be, mikor már emberhátrányban voltak a Videoton ellen.

Lázár Bence visszatért - Fotó: ujpestfc.hu

Lázár Bence múlt hét hétfő óta teljes értékű munkát végez és az OTP Bank Liga 15. fordulójában csereként már lehetőséget kapott Zoran Szpisljak vezetőedzőtől, a Videoton elleni bajnoki mérkőzésen. Az Újpest 20 éves csatára nem számított rá, hogy több mint fél óra játéklehetőséget kap.
 
"Mivel csak a múlt héten kezdtem el a teljes értékű edzésmunkát, így igazából ennyi lehetőségre sem számítottam. Igazság szerint én már annak is nagyon örültem, hogy benne lehettem a keretben. Ha nincs a kiállítás, akkor talán kiharcolhattunk volna egy döntetlent, de nyolc-kilenc mezőnyjátékos védekezett nálunk, és így nehéz volt támadni. Sajnáltam, hogy akkor álltam be, mikor már emberhátrányban voltunk, hiszen így jóval kevesebbet volt nálam a labda, mint úgymond normális esetben. Amikor megkaptam a labdát, szerettem volna kombinatív előre játékot nyújtani, de abban a pillanatban négy védő volt körülöttem, így elég nehéz dolgom volt. Természetesen nem gondoltam, hogy rögtön góllal és szenzációs játékkal térek majd vissza. Sokat küzdöttem azért az utóbbi időben, hogy ismét pályára léphessek. Köszönöm a bizalmat az edzőimnek" - mondta az ujpestfc.hu-nak a tehetséges csatár.
 
Lázár kijelentette: egyelőre a célja az, hogy minél több meccsen pályára tudjon lépni.
 
"Egyelőre a Ligakupa-meccsekre koncentrálok, és a hétvégi NB II-es bajnokira. Holnap a keret tagja leszek a Kecskemét ellen, Zoran Szpisljakon múlik, hogy lehetőséget kapok-e kezdőként. Ami az NB I-et illeti: úgy gondolom, hogy a javamra válik ez a két hét szünet, hiszen addig is erősödhetek, valamint a csapatnak is jól jöhet ez a két hét, mivel így a többi sérült is felépülhet. Én már annak is örülnék, ha a Pápa ellen ismét csereként kapnék lehetőséget. Nekem ez a pár meccs, amelyen játszhatok idén, már ajándéknak számít."