Eurochallenge Kupa

Bravúrgyőzelemmel kezdett hazai pályán az Atomerőmű

  • MTI

Az Atomerőmű hazai pályán 11 ponttal legyőzte az esélyesebbnek tartott orosz Novgorodot kedden a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa első fordulójában.

A sorozatban újonc Atomerőmű bátran kezdett a csoportfavorit Novgorod ellen, és főként Vojvoda révén döntetlenre hozta a nyitónegyedet. A paksiak a folytatásban szenzációs játékkal 14 pontra megléptek a szerb, orosz és lengyel válogatottakkal felálló ellenféltől (42-28), a félidőben 44-31 volt az állás.

Fordulás után maradt a különbség a két csapat között, a vendégek próbáltak visszakapaszkodni, de sorozatban kilenc triplakísérletet is elrontottak, ráadásul legjobbjukat, a lengyel Ignerskit egy durva szabálytalanság miatt kiállították. Az utolsó szakasz 63-51-ről indult, ám a Novgorod visszajött 6-8 pontra, ennél közelebb azonban - sok rontott dobása miatt - nem tudott kerülni. Völgyi Péter együttese a hajrát is bírta erővel, Cole remek kosarakat szerzett, így meglepetésre simán legyőzte a jóval esélyesebbnek tartott riválist. Az Atomerőmű egy hét múlva a lett Ventspils csarnokában lép pályára.

Eurochallenge Kupa
1. forduló, D csoport:
Atomerőmű SE-Novgorod (orosz) 83-72 (22-22, 22-9, 19-20, 20-21)
a magyar csapat legjobb dobói: Cole 19, Vojvoda 16, Williams 16, Wilson 13