Kézilabda

Az ügyvezető túl sokat látta sírni Hornyák Dórát Debrecenben

Amint arról beszámoltunk, Hornyák Dóra, a magyar női kézilabda-válogatott bő keretének tagja közös megegyezéssel elhagyta eddigi klubját, a DVSC-Fórumot. A klub többségi tulajdonosa és ügyvezetője, Gellén András a dvsckezilabda.hu-nak nyilatkozott arról, hogy miért engedte el egy újabb játékosát.

Hornyák Dóra Szabó Valéria, Juhász Gabriella és Bulath Anita után már a negyedik válogatottnál is számításba vett kézilabdázó, aki az előző szezon vége óta közös megegyezéssel felbontotta a szerződését a debreceni klubbal. Gellén András ügyvezető elmondása szerint nem lepődött meg a 19 éves játékos döntésén.

"Dóri előző menedzsere folyamatosan bombázott minket, hogy a 2013. június 30-án lejáró szerződését közös megegyezéssel írjuk át egy évvel hamarabbi dátumra, s akkor nem megy el a játékos. Arra az volt a válaszom, hogy ilyet nem írok alá. A menedzserváltás után az azonnali távozás volt a kérés – alternatíva nélkül" - nyilatkozta a klubvezető a dvsckezilabda.hu-nak.

A játékosok már-már tömeges távozásának egyik oka a pénzhiány lehet, de Hornyák korábban azt mondta, nem emiatt távozik elsősorban. Hiányolta a csapatszellemet, és a csapat vezetőedzőjével is nézeteltérései voltak.

Gellén András ezt megerősítette: "Dodó azt mondta, hogy Köstner Vilmossal egy percet sem akar tovább együtt dolgozni. Túl sokat láttam győztes meccs után sírni, nem örömében – erre mit mondhattam? A csapattársaival való rossz kapcsolat volt a második indok. A pénz lett volna a harmadik, de erről nem beszéltünk."

Az ügyvezető elmondta még, hogy bár szerette volna, a fizetések folyósításával nem érték utol magukat októberig. Ígéretet tett a helyzet rendezésére, ugyanakkor azt is megérti, hogy nem minden játékosuk egyformán türelmes. Ő azonban bizakodó, az idei évre az 5-8. hely közé várja a csapatot, de azt is reméli, hogy egyszer bajnoki címnek örülhetnek majd a Hajdúságban.