Nemzetközi foci

Áll a bál a portugáloknál, Bosingwa sem akar válogatott lenni

Néhány héttel az után, hogy Ricardo Carvalho elhagyta a portugál válogatott edzőtáborát, majd a szövetség kizárta a nemzeti csapatból, a Chelsea labdarúgója, José Bosingwa is bejelentette, hogy amíg Paulo Bento a szövetségi kapitány, ő nem akar válogatott lenni.

Carvalho a Ciprus elleni Eb-selejtező előtt hagyta ott társait, amiért a kapitány nem akarta a kezdőbe jelölni, Bosingwának azonban a fáradságot sem kellett vennie, hogy elutazzon a válogatotthoz, mert Paulo Bento nem hívta be a Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki pótselejtezőkre - ahogy egyébként 2010 novembere óta semmilyen találkozón sem vetette be a védőt. Ráadásul azzal indokolta döntését, hogy Joao Pereira, a Sporting és Silvio, az Atlético Madrid játékosai jobb érzelmi és mentális állapotban vannak, mint Bosingwa.

José Bosingwa és Simao Sabrosa vesznek részt a portugál labdarúgó-válogatott edzésén 2009-ben

"Nem tudom, hogy mire gondol ezzel a szövetségi kapitány, mert elég nehéz engem érzelmileg és mentálisan kizökkenteni. Minden tiszteletem a hazai bajnokságban szereplőké, de én a Chelsea-ben játszom, a Premier League-ben, a világ legjobb bajnokságában. És az elmúlt időszakban jól is teljesítek ebben a sorozatban" - értékelte "szerényen" saját magát a jobbhátvéd.

"Nem akartam kommentálni a döntést, mert ezt tisztelni kell, hiszen minden edzőnek megvannak az elvei, és a kollégáimat is tisztelem. Sértettnek érzem magam a kapitány nyilatkozata miatt. Mindenki tudja, hogy neki mindenhol voltak gondjai a játékosokkal, így amíg ő a szövetségi kapitány, én nem fogom felhúzni a portugál válogatott mezét. Ő egy balhés edző, és szerintem érzelmileg és mentálisan nem alkalmas a válogatott vezetésére" - vágott vissza Bosingwa Paulo Bentónak.

A válogatott karrierje tehát valószínűleg véget ért a Chelsea hátvédjének. A portugál válogatott Bosznia-Hercegovina nemzeti tizenegyével vív Európa-bajnoki pótselejtező párharcot. Az első mérkőzést Szarajevóban játsszák november 11-én, míg a visszavágóra Portugáliában kerül sor november 15-én. A párharc győztese kijut a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra.