NB I visszatekintő

Zalaegerszegi harakiri, debreceni aranylemez – és ami közötte van…

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 15. fordulót rendezték a 2011-12-es első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Két hét múlva itt a tavasz! Nem a meteorológiai, nem is a csillagászati - csak a magyar futballtavasz. Nyáron sokan üdvözölték az MLSZ versenybizottságának döntését, miszerint meghosszabbítja az őszt, azaz az eredeti elképzelés szerint három, majd később két fordulóval kitolja a szezont. Biztosra ugyan senki nem vehette, hogy majd november végén, december elején is játékra alkalmasak lesznek a pályák (nagy tétben azért most sem érdemes erre fogadni), végül is az ötlet jó, amíg az időjárás engedi, futballozzanak a csapatok. Most, hogy elérkeztünk a fél távhoz, jó néhány klubban a legszívesebben lehúznák a rolót, de vannak olyanok is, akik egyhuzamban lejátszanák a teljes idényt.

A Debrecen veretlenül lett őszi bajnok
Az első csoportba nyilván azok tartoznak, akik számára eddig is nyűg volt pályára lépni, mert fizikai, szakmai, vagy lelki sérülések miatt könnyedén, vagy nehezebben, de átlépett rajtuk a soros ellenfél. Ők messiásként várják a téli átigazolási időszakot, amikor - pénztárcától függően - megerősíthetik a keretet, vehetnek néhány játékost, meg egy nagy levegőt, és megpróbálnak odaérni, ahová eredetileg tervezték - vagy legalább annak a közelébe. A mezőny fele minden bizonnyal ide sorolható, leginkább Zalaegerszegen törölnék az idei esztendőből még hátralévő két játéknapot. Valamit ugyan segíthet a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet, ám a Zete jelenlegi állapotát látva lehet, hogy ez az időszak többet árt, mint használ. Amit ugyanis Prukner László nyilatkozott a Kaposvár elleni, nem túl békés (hét sárga lap), ám annál színvonaltalanabb remi után, az felér egy hadüzenettel. ,,Hadd üzenjek nektek fiúk!” - gondolhatta az edző, és ezt nyíltan meg is tette, amikor arról beszélt, hogy néhányan morálisan nem alkalmasak a kiesés elleni feladatra, nekik le kell vonniuk a konzekvenciát, meg egyébként is, ide most férfiak kellenek, akik képesek önállóan dönteni, akarják az élvonalbeli tagságot, és… Felvállalják a cselekedeteiket. Aztán hozzátette még, hogy a kellő időben ő is megteszi ezt. Kemény (ön)kritika, amit nyilván az elkeseredettség, kicsit a düh táplált, ám a módja nem biztos, hogy célravezető. Ha ugyanis egy edző a médián keresztül üzen a játékosainak, az azt feltételezi, hogy az öltözőben, szemtől szemben már tehetetlen, nem tudja kezelni a helyzetet. Kétélű fegyver ez, elképzelhető, akiket Prukner most megsebzett, azok még idejében tesznek azért, hogy ne vérezzenek el, de az is megtörténhet, hogy az edző harakirit követett el. A legjobban persze ő ismeri a játékosait, s mivel tanári végzettséggel is rendelkezik, nyilván tudja, mit miért mondott, és a bírálatai kire milyen hatást gyakorolnak. Ha eltekintünk a zalaegerszegi, robbanásveszélyes állapotoktól, pusztán a statisztikára hagyatkozva felidézzük az egy évvel ezelőtti helyzetet, akkor még sötétebb a kép. Tudom, a hasonlat sántít, de például tavaly ilyenkor, tizenöt forduló után az utolsó helyen álló Szolnok mindössze ötpontos hátrányban volt az előtte lévővel szemben, és hiába frissítette fel a keretét, hiába nyomta meg a tavaszt, a különbség kilencre nőtt, úgy, hogy a bajnokság második felében tizenhárom pontot szerzett. A még nyeretlen ZTE most tart ötnél, nyolccal leszakadva a Kaposvártól…

Egy szinttel feljebb, azaz a kilencedik és a tizenötödik helyezettek között bármi megtörténhet, az ebben a csoportban legjobban álló Vasas csupán három pontnyira van a már kieső helyen lévő Rákóczitól, ami az érintettek számára nyilván nem jelent vigaszt, a szurkolók szempontjából viszont tömény izgalmat hozhat a novemberi és az igazi tavaszi fordulókra.

Az alsó és felső régió között a Paks a határvonal, s hogy ebben a magasságban sem lesznek unalmasak a mérkőzések, azt a hetedik PMFC és az őszt bronzérmes helyen befejező Diósgyőr közötti mindössze három pontnyi különbség sejteti. A két újoncról van szó, ami már önmagában is kisebbfajta szenzáció, ennél nagyobb csak akkor lenne, ha mondjuk a pécsiek szombaton délután Kispesten is bekalkulálják azt a futballban gyakran adódó lehetőséget, hogy egy mérkőzés akár kilencvenhárom percig is eltarthat…

Amennyire világosan látszik az egyre sötétebb zalai jövő, olyan egyértelműnek tűnik, hogy a DVSC és az ETO aranyéremért vívott csatája megmarad annak, aminek indult, és ami kitartott mostanáig - párharcnak. Megint csak a tényekre hagyatkozva, egy évvel ezelőtt, a tizenötödik forduló után a Videoton négy ponttal vezetett a második(!) Zalaegerszeg előtt, és úgy lett végül öt pont előnnyel bajnok, hogy - finoman fogalmazva - ellazsálta a tavaszt. Nos, Kondás Elemért és Csertői Aurélt, nem mellesleg a két csapat keretét és játékerejét ismerve borítékolható, hogy a folytatásban sem Debrecenben sem pedig Győrben nem lesz slágerlistás a klasszikus Hofi-nóta, a ,,Próbálj meg lazítani…”. A potenciális vetélytársak között azért ott toporog a nyáron sokak által hosszú évekig bajnoknak kikiáltott Videoton is, ám az még a Zete bentmaradásánál is nagyobb bravúr lenne, ha a fehérváriak Paulo Sousával ismét felérnének a csúcsra. Igaz, a portugált nem is ezért szerződtették, a cél ennél grandiózusabb: három éven belül stabil európai szereplés, Bajnokok Ligája csoportkör. Idő még van, az első fél szezont alapul véve esély egyre kevesebb.

OTP Bank Liga
15. forduló
GYŐRI ETO−LOMBARD PÁPA 3-2 (2-0)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Márton Zsolt)
Győr: Sztevanovics – Takács, Djordjevics, Sztanisics, Szabó O. – Trajkovics, Pilibaitis, Ji-Paraná (Tokody, 79.) – Dudás (Windecker, 85.), Ahjupera, Dinjar (Koltai, 58.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Cserepad: Molnár P., Babics, Völgyi, Koltai, Windecker, Alekszidze, Tokody.
Pápa: Szűcs – Tóth G., Rodenbücher (Germán, 85.), Totadze, Présinger – Lovrencsics, Horváth L., Ganugrava (Szabó Z., 66.), Németh M. (Puri, 69.) – Ferenczi, Marics. Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Kovács V., Nagy S., Puri, Szabó Z., Varga G., Germán, Zulevs.
Gólszerző: Ahjupera (26.), Trajkovics (42.), Koltai (62.), illetve Ferenczi (66., tizenegyesből), Lovrencsics (79.)
Sárga lap: Pilibaitis (52.), Takács (65.), Sztevanovics (88.), Trajkovics (93.), illetve Ganugrava (28.), Horváth L. (53.), Tóth G. (90.), Totadze (93.)
 
BUDAPEST HONVÉD−PÉCSI MFC 1-1 (0-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
Honvéd: Sánta – Horváth A., Botis, Debreceni, Novák – Abass (Tchami, 76.), Johnson (Hidi, 46.), Danilo, Ivancsics, Hajdú (Németh N., 46.) – Torghelle. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Tóth I., Akassou, Hidi, Németh N., Tchami, Délczeg.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Marovics (Nagy J., 57.) – Horváth Zs. (Andorka, 85.), Scsepanovics, Regedei, Zeljkovics, Nagy O. – Bajzát (Gyánó, 91.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc. Cserepad: Holczer, Goia, Nagy J., Pintér, Pákolicz, Andorka, Gyánó.
Gólszerző: Torghelle (93.), illetve Bajzát (36.)
Sárga lap: Marovics (29.), Scsepanovics (35.), Dibusz (87.)
 
VASAS-HÍD−DIÓSGYŐRI VTK 2-3 (0-2)
Illovszky Stadion, 4000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszokai László, Szalai Dániel)
Vasas: Ilizi – Kulcsár, Gáspár, Kovács G., Sütő – Dalics, Farkas B. (Hudson-Odoi, 58.), Bárányos Mehmedagics, Katona – Simics. Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Ambrusics, Pranjics, Polényi, Arszics, Jokics, Ferkó, Hudson-Odoi.
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Budovinszky, Gohér – Arze (Takács P., 57.), Abdouraman, Lippai (Rakovics, 81.), Luque – Carreno (Seydi, 56.), Tisza. Vezetőedző: Benczés Miklós. Cserepad: Farkas B., Rakovics, Halgas, Takács P., Bacsa, Pál, Seydi.
Gólszerző: Kulcsár (61.), Katona (86.), illetve Budovinszky (17.), Abdouraman (25.), Seydi (88.)
Sárga lap: Kulcsár (23.), Farkas B. (28.), Gáspár (44.), Mehmedagics (70.), illetve Abdouraman (28.), Tisza (33.), Arze (48.), Luque (88.)
 
KECSKEMÉTI TE−FGSZ-SIÓFOK 3-2 (1-2)
Kecskemét, 2000 néző. Vezette: Berke Balázs (Ring György, Albert István)
KTE: Németh G. – Maynard, Gyagya, Radanovics, Mohl – Bori, Szavics, Foxi, Bertus (Litsingi, 46.) – Gyurcsó (Stokics, 74.), Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Cserepad: Antal B., Farkas A., Stokics, Litsingi, Hegedűs, Urbán G., Urbán P.
Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Nyári, Fejes – Haraszti (Lattenstein, 54.), Kecskés, Bali (Bozsovics, 65.), Tusori Szabó J. (Melczer V., 78.) – Sowunmi. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Szatmári, Fehér Zs., Kiss Zs., Bozsovics, Horváth A., Melczer V., Lattenstein.
Gólszerző: Foxi (22.), Litsingi (48.), Lencse (59.), illetve Haraszti (21.), Tusori (45.)
Sárga lap: Mohl (58.), illetve Haraszti (45.), Lengyel (76.), Fejes (78.), Bozsovics (85.)
Piros lap: Melczer V. (89.)
 
ZALAEGERSZEGI TE−KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-1 (1-1)
ZTE Aréna. 3000 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Kovács Gergő, Szalai (Bulatovics, 63.), Hidvégi – Szakály D., Máté, Kamber, Balázs (Turkovs, 61.) – Tököli (A. Delics, 72.), Meyé. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Bulatovics, Bujor, A. Delics, Hervás, Kovács Gábor, Turkovs.
Kaposvár: Hajdúch – Zsók, Graszl, Bank, Jánvári – Gujics (Diallo, 46.), Hegedűs, Pedro, Balázs B. – Perics (Jammeh, 46.), Bőle (Farkas P., 92.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Okuka, Farkas P., Katona Gy., Safarics, Diallo, Jammeh.
Gólszerző: Meyé (30.), illetve Bőle (15.)
Sárga lap: Kovács Gergő (19.), Tököli (58.), Bulatovics (89.), illetve Zsók (17.), Bőle (62.), Jammeh (78.), Pedro (81.)
 
HALADÁS SOPRON BANK−DEBRECENI VSC-TEVA 0-1 (0-1)
Szombathely, 4500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Lémon Oszkár)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Skriba, 46.), Guzmics, Korolovszky, Sluka – Vujovics, Búrány, Kovács I., Rajos (Horváth A., 80.), Sipos – Kenesei (Oross, 67.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Cserepad: Gőcze, Devecseri, Horváth A., Nagy II. G., Oross, Simon A., Skriba.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Rezes (Spitzmüller, 75.), Ramos, Bouadla (Nikolics, 87.), Szakály P. – Coulibaly, Kulcsár T. (Bódi, 62.) Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Malinauskas, Nikolov, Máté, Bódi, Spitzmüller, Nikolics, Yannick.
Gólszerző: Rezes (20.)
Sárga lap: Skriba (65.), Kenesei (67.), Kovács I. (74.), Korolovszky (93.), illetve Nagy Z. (55.), Mészáros (66.), Ramos (83.), Coulibaly (93.)
 
VIDEOTON FC−ÚJPEST FC 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 4200 néző. Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Márkus Tamás)
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinícius, Caneira, Oliveira – Gosztonyi (Nikolics, 58.), Sándor Gy., Mitrovics, Tóth B. (Vasziljevics, 73.), Walter Lee (Nagy D., 83.) – Alves. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Bozsovics, Nikolics, Vaskó, Elek Á., Vasziljevics, Brandao, Nagy D.
Újpest: Balajcza – Szokol, Lipták, Mihajlovics, Nagy P. – Balogh B. (Balajti, 83.), Egerszegi (Lázár, 57.), Markovics, Tajthy, Kovács D. (Rubus, 54.) – Simon K. Vezetőedző: Zoran Szpisljak. Cserepad: Horváth T., Pollák, Rubus, Balajti, Lázár, Zamostny.
Gólszerző: Nikolics (79., 82.), Alves (85.)
Sárga lap: Mitrovics (54.), Alves (86.), illetve Kovács D. (31.), Markovics (40.), Lipták (90.)
Piros lap: Mihajlovics (52.)
 
FERENCVÁROS−MVM PAKS 0-0
Albert Stadion, 9000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Takács Gábor)
FTC: Jova – Maróti (Lisztes, 74.), Balog Z., Klein, Júnior – Jovanovics, Hakola, Otten, Józsi (Oláh, 82.) – Pölöskey, Somalia (Tóth B., 87.). Szakmai igazgató: Détári Lajos. Cserepad: Végh, Csizmadia, Lisztes, Rósa, Tóth B., Honma, Oláh.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Bartha, Sifter, Böde, Sipeki, Vayer (Magasföldi, 76.) – Szatmári (Kiss T., 78.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Pokorni, Csehi T., Gévay, Hrepka, Kiss T., Magasföldi, Montvai.
Sárga lap: Lisztes (79.), illetve Sifter (37.)
 

 

OTP Bank Liga
Tabella
1. Debrecen 15 11 4 0 30 9 37
2. Győr 15 11 1 3 26 14 34
3. Diósgyőr 15 8 3 4 25 19 27
4. Videoton 15 8 2 5 23 12 26
5. Honvéd 15 7 4 4 27 18 25
6. Kecskemét 15 7 4 4 27 21 25
7. Pécs 15 6 6 3 22 25 24
8. Paks 15 5 6 4 29 30 21
9. Vasas 15 3 7 5 15 19 16
10. Ferencváros 15 4 3 8 13 15 15
11. Pápa 15 4 3 8 16 22 15
12. Haladás 15 4 3 8 15 22 15
13. Újpest 15 4 2 9 20 28 14
14. Siófok 15 2 7 6 12 16 13
15. Kaposvár 15 1 10 4 18 24 13
16. Zalaegerszeg 15 0 5 10 13 37 5
OTP Bank Liga
Góllövőlista
11 gól: Danilo de Oliveira (Bp. Honvéd), Milan Perics (Kaposvár)
9: Adamo Coulibaly (DVSC)
7: Böde Dániel (Paks), Rajczi Péter (Újpest), André Alves (Videoton)
6: L’Imam Seydi (DVTK), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa)
5: Bódi Ádám (DVSC), Kulcsár Tamás (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), José Luque (DVTK), Dudás Ádám (Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Melczer Vilmos (Siófok)
4: Jarmo Ahjupera (Győri ETO), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Lencse László (Videoton, Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Bajzát Péter (PMFC), Horváth Zsolt (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Nikolics Nemanja (Videoton)
3: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd), Rati Alekszidze (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Vladan Szavics (Kecskemét), Lovrencsics Gergő (Pápa), Kulcsár Dávid (Vasas), Marko Simics (Vasas), Djordje Kamber (ZTE), Máté Péter (ZTE), Roguy Méyé (ZTE)
2: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Somalia (FTC), Koltai Tamás (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás), Gyurcsó Ádám (Kecskemét), Franci Litsingi (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Hrepka Ádám (Paks), Kiss Tamás (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Andorka Péter (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Haraszti Zsolt (Siófok), Szabó János (Siófok), Balogh Balázs (Újpest), Dvorschák Gábor (Újpest), Kabát Péter (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Juszuf Dajics (Vasas), Dusan Vasziljevics (Videoton), Tököli Attila (ZTE, Kecskemét)
1: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Juha Hakola (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Marko Dinjar (Győri ETO), Ji-Parana (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Éger László (Paks), Magasföldi József (Paks), Sipeki István (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Dlusztus András (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Giorgi Granugrava (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest), Darko Markovics (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Beliczky Gergő (Vasas), Gáspár József (Vasas), Katona Máté (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Sándor György (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE), Varga Róbert (ZTE)
Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

OTP Bank Liga
Mesteri mondatok
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is, ezekből szemezgettünk:
Mészáros Ferenc (Pécs) a Honvéd egyenlítő gólja előtti szituációról: ,,Kiabáltunk, hogy egy perc van vissza, meg kellett volna tartani a labdát, vagy elvinni a sarokba”.
Csertői Aurél (Győr) szerint csak egy csapat volt a pályán: ,,Azt nem tudom, hogy a Pápa az elején mezőnyfölényben volt-e, én azt figyeltem, hogy rengeteg akciót vezettünk, rúgtunk három gólt és simán megnyertük a meccset
Prukner László (ZTE) nyílt kritikája a játékosairól: ,,Néhányan morálisan nem alkalmasak arra, hogy túllépjenek a saját árnyékukon… Ide férfiak kellenek, akiknek önálló akaratuk van, önálló döntésekkel
Tomiszlav Szivics (Kecskemét) csapata gyengébb játékáról és az öltözőben történtekről: ,,Nem volt olyan szép, mint ígértem, ezért elnézést is kérek… A félidőben volt egy kis beszélgetés”.
Kondás Elemér (DVSC) véleménye arról, hogy csapata első helyen áll a tabellán: ,,Az őszi elsőség nagyon jól hangzik, de mi nem azzal foglalkozunk, hányadik helyen állunk”.
Benczés Miklós (DVTK) számtanórája: ,,Szurkolóink fantasztikusak, a drukkereink nem is plusz egy gólt jelentenek, hanem plusz tíz százalékot, ez pedig tizenegy játékosnál száztíz százalék. Inkább tizenkettedik embernek nevezném a drukkereinket”.
Sisa Tibor (Kaposvár) csapata tizedik döntetlenje után: ,,A meccs előtt nem gondoltam volna, hogy megint iksz lesz, én nem erre tippeltem volna…
Mihalecz István (Siófok) a győzelmet hiányolja: ,,Aggaszt, hogy augusztus 20-án nyertünk legutóbb, hiszen azóta eltelt több mint két hónap
Détári Lajos (FTC) reális és sportszerű magyarázata a gólnélküli döntetlenre: „Nagyon nehéz hét van mögöttünk. Próbáltunk úgy készülni a meccsre, ahogy szoktunk, ugyanazokat a gyakorlatokat végeztük, de most nem mindig tudtunk csak erre összpontosítani. Gratulálok mindkét csapatnak a hozzáállásához és a játékához”.

 

 

OTP Bank Liga
A 16. forduló programja
11.18. (péntek)  
Lombard-Újpest 18.00
11.19. (szombat)  
Videoton-Siófok 15.00
Haladás-Pécs 16.00
ZTE-Diósgyőr 16.00
Kecskemét-Paks 16.00
Győr-Honvéd 17.30
11.20. (vasárnap)  
Vasas-Debrecen 16.00
FTC-Kaposvár 18.00