Női kézilabda

Újabb válogatott játékos hagyta el az ezüstérmes Debrecent

A hajdúságiak hivatalos honlapjának közlése szerint a klub a játékos kérésére felbotnotta Hornyák Dóra szerződését, aki így ingyen távozhat az egyesülettől.

Hornyák Dóra is távozik a DVSC-Fórum együttesétől A jelenleg sérült, debreceni nevelésű irányító jelezte, hogy szeretné felbontani szerződését, melyhez a klubvezetés hozzájárult. Információink szerint Hornyák Dóra Veszprémben folytatja pályafutását - olvasható a DVSC-Fórum hivatalos honlapján.

"Már korábban is eszembe jutott, hogy váltanom kellene, de igazából pár hónapja lett erőteljesebb ez a gondolat bennem. Sokat köszönhetek Debrecennek, hiszen itt csináltak belőlem játékost, de eljött az idő a váltásra – nyilatkozta a haon.hu-nak a 19 éves kézilabdázó.

"Szeretném szétoszlatni azt a pletykát, hogy én kizárólag a pénz miatt jutottam arra a döntésre, kérem a szerződésem felbontását. Számos tényező játszott közre, legalább olyan súlyúak, mint a pénz. A csapategység hiánya például a pénznél is nyomósabb érvként hatott, egyszerűen nem éreztem azt, hogy tudunk egymásért küzdeni." - ezt már a civishir.hu-nak mondta Hornyák, aki nem titkolta azt sem, hogy Könstner Vilmossal sem volt felhőtlen a viszonya. "Az sem titkolom, hogy edzővel való nem éppen felhőtlen kapcsolatom is az egyik tényező volt a döntésemben, de csak az egyik. Mondom, hogy számos oka van a szakításnak" .

Hornyák Dóra irányító-átlövő poszton már a magyar nemzeti csapatban is számításba vett játékosnak számít, ráadásul a Lokinál jelenleg ő töltötte be a csapatkapitány-helyettesi posztot is.

Nem Hornyák az első ily módon távozó válogatott játékosa a hajdúsági klubnak, hiszen korábban Szabó Valéria, Bulath Anita és Juhász Gabriella is közös megegyezéssel bontatta fel kontraktusát - utóbbi kettő azóta már a Veszprém Barabás együttesét erősíti.