Síugrás

Schlierenzauer idén a Négysáncversenyt akarja

  • VNa

Huszonegy éves korára már szinte mindent megnyert az osztrákok kitűnő síugrója, Gregor Schlierenzauer, aki az új évadban a hagyományos Négysáncverseny megnyerésére pályázik.

Hamarosan a síugrók számára is kezdetét veszi a téli szezon, november 26-án a hagyományos kuusamói nyitófordulóval ugyanis Finnországban kezdetét veszi a 2011/12-es Világkupa-sorozat. Az utóbbi időszakban szinte minden jelentős trófeát bezsebelő osztrák csapat tagjai a múlt héten egyiptomi nyaralással hangoltak az új idényre. Nem tartott viszont Afrikába a csapattal Gregor Schlierenzauer, aki helyette odahaza edzett, és a hamarosan bemutatásra kerülő új - GS márkanév alatt futó - sportruha kollekciójával dolgozott. 

Schlierenzauer már a civil életre is koncentrálMivel már minden más versenyt megnyertem korábban, így most a Négysáncverseny a legfontosabb számomra. A nyári versenyek során remek formában voltam, így megfelelő állapotban várom a havas versenyeket” - nyilatkozott idei terveiről hétfőn Salzburgban a közkedvelt és mindig mosolygós, amúgy szabadidejében fotózással és dizájntervezéssel foglalkozó Schlierei. A még mindig csak 21 esztendős síugró volt már (csapatban) olimpiai bajnok, világbajnok, sírepülő világbajnok és összetett Világkupa-győztes is, de az osztrák-német közös rendezésű Négysáncversenyen még nem jött ki neki a lépés sohasem. Az elmúlt három évben rendre osztrák ugró (2009-Loitzl, 2010-Kofler, 2011-Morgenstern) győzött a Négysáncversenyen, és amennyiben ismét a sógorok közül kerül ki a győztes, akkor új rekordot állíthatnak fel, hiszen a versenyek 1953 óta íródó történetében egymás után még sohasem nyert négyszer egyazon nemzetből ugró az összetett versenyben.