Nyilatkozat

Özil miatt lettem jobb játékos - Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a német Kicker magazinnak azt mondta, hogy Mesut Özilnek köszönhetően még jobb játékossá sikerült válnia.

Özil és Ronaldo jól megérti egymást a pályán
A német válogatott egyik húzóembere a dél-afrikai világbajnokság után tette át a székhelyét Brémából Madridba, ahol azóta a blancók támadógépezetének egyik kulcsfontosságú tagja lett. A Real Madrid portugál szupersztárja remekül megérti magát a pályán a török származású némettel, amit az egyik legnagyobb német sportlapban nem is tagadott.

"Igen, Mesut tett engem jobbá. Ha nagyszerű játékosok vesznek körül, akkor a te játékod is erősebb lesz" - mondta a Kickernek Cristiano Ronaldo, aki legutóbb az Osasuna ellen mesterhármast ért el. "Özil egy fantasztikus játékos, remekül olvassa a játékot, tudja mikor passzoljon, vagy éppen cselezzen - egyszerűen klasszis. Nagyon jó kapcsolat van közöttünk, ami úgy érzem, csak egyre jobb lesz. Szeretek vele játszani, mert egy fantasztikus labdarúgó" - dicsérte klubtársát Európa Aranycipőse.

A portugált az újság munkatársa megkérte, hogy hasonlítsa össze a Manchester United élén vasárnap a 25. évfordulóját ünneplő és egykoron Ronaldót is trenírozó Sir Alex Fergusont jelenlegi mesterével, José Mourinhóval, amire a madridiak hetese érdekes választ adott. " Lehetetlen összehasonlítani őket, ez olyan, mint Lionel Messi és én - egyik a Ferrari, a másik a Porsche."