La Liga

Mondtam Bielsának, hogy állatok vagytok - Guardiola

Joggal fogalmazott óvatosan a vasárnap esti találkozó előtt Josep Guardiola, hiszen csapata kis híján elveszítette április 30. óta tartó veretlenségét az Athletic Bilbao otthonában. A címvédő katalánokat Lionel Messi mentette meg, aki a rendes játékidő letelte után szerezte meg csapata második és egyben egyenlítő gólját.

Guardiola büszke volt játékosaira a döntetlen után
A 2-2-es döntetlennel záródó baszk-katalán derbi után a Real Madrid immáron 3 egységgel előzi meg a nagy rivális Barcelona együttesét, de a Bilbao elleni meccs után úgy tűnik, ezzel nem igazán foglalkoznak a gránátvörös-kékeknél.

"Hogy lehetnék boldogtalan egy ilyen látványos show után, amit ez a 22 játékos produkált nekünk?" - kezdte a mérkőzés utáni értékelését Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője. "Mindenki élvezte ezt a csodálatos estét, köszönhetően ezeknek a fantasztikus játékosoknak. Ez a mérkőzés a futball ódája volt."

A Bilbao hazai pályán legendásan veszélyes az ellenfelekre, a közel 40 ezer férőhelyes aréna valóságos oroszlánbarlangnak számít a világ futballjában.

"Felkészültünk arra, hogy mi vár ránk a San Mamésben, megtiszteltetésnek veszem, hogy a játékosaim tudták, mit kell tenniük. Vannak napok, melyeken nagyon büszke vagyok a játékosaimra."

A 2-2-re végződő találkozó után Guardiola váltott néhány szót a baszkok trénerével, a korábbi argentin szövetségi kapitánnyal, Marcelo Bielsával is. " Mondtam neki, hogy állatok vagytok. Én még soha nem játszottam ennyire intenzív és agresszív csapat ellen. Az Athletic ezen az estét csodálatosan futballozott" - dicsérte kollégáját és annak csapatát Guardiola.

Az "Őrült" becenévre hallgató dél-amerikai szakember szerint szombat este igazságos eredmény született.

"Nem lett volna fair, ha ezt a mérkőzést mi nyerjük. Az eredmény hűen tükrözi a pályán történteket" - mondta Bielsa, ami azért is meglepő, mert a vendégek csak a 91. percben, Messi révén mentették meg az egyik pontot. "Messi egy páratlan futballista, bármi amit csinál, meglep téged - mondta honfitársáról Bielsa, aki ugyanabban a városban látta meg a napvilágot, mint az Aranylabdás zseni.

A Baszkföldön szerzett egy pont után tehát nincs pánikhangulat a katalánok háza táján, a játékosok - Guardiolához hasonlóan - inkább boldogok voltak a mérkőzést követően. Mindenesetre 11 lejátszott mérkőzés után a Barcelona 25 pontjával a második helyen található a Primera Divisónban, három ponttal lemaradva a listavezető Real Madrid mögött.