Fiorentina

Mihajlovics távozását követelik a firenzei szurkolók

Bár öt nyeretlen mérkőzés után az előző fordulóban győzni tudott a Fiorentina, a Chievo elleni vereség után újra a vezetőedző, Szinisa Mihajlovics kirúgását követelik a Violák szurkolói.

A Fiorentina az első tíz lejátszott fordulóban csak háromszor tudott nyerni, és három döntetlen mellett négy vereséget szenvedett el, így a 13. helyen áll a Serie A-ban. Ugyanakkor a hatodik helyezett - de eggyel kevesebb meccset játszott - Napoli mögött csak két pont a lemaradása. Ráadásul a vereségeket az Udinese, a Lazio, a Juventus és a Chievo ellen szenvedték el, amely csapatok közül három ott van a bajnokság négy legjobb együttese között.

A veronaiak elleni vasárnapi 1-0-s kudarc miatti csalódottságuk ugyanakkor érthető, ahogy az is, hogy elvárták az együttestől, hogy például a Cesenát és a Cataniát legyőzzék. A drukkerek egyértelműen kevésnek ítélik az elmúlt hetek teljesítményét, és szerintük a vezetőedző, Szinisa Mihajlovics nem is képes arra, hogy sikeres pályára állítsa a csapatot.

A Chievo elleni vereség után órákon belül több ezer hozzászólással jelezték a különböző internetes fórumokon, hogy a szerb szakember nélkül képzelik el a jövőt. Kérdéses ugyanakkor, hogy a Fiorentina vezetősége reagál-e a követelésekre, hiszen már néhány héttel ezelőtt is biztosították Mihajlovicsot a bizalmukról, kijelentve akkor, hogy a szurkolók hóbortjai miatt nem fognak kapkodni egy ilyen döntéssel. Ugyanakkor vasárnap este már bizonytalanabbnak tűntek a kérdésben.