Légiósaink

Korcsmár-gól, Priskin-gólpassz, Dzsudzsákék egyelőre befejezték

A magyar labdarúgók közül csak Korcsmár Zsolt szerzett gólt Európa bajnokságaiban (ő is a Norvég Kupában), de több játékos pályára lépésének és jó teljesítményének is örülhettünk. Többek között annak, hogy Angliában Gera Zoltán, Priskin Tamás és Gulácsi Péter is kezdő volt csapata aktuális mérkőzésén, vagy annak, hogy a Bajnokok Ligája után a bajnokságban is védhette az Olimpiakosz kapuját Megyeri Balázs.

ANGLIA

A West Bromwichban nyári visszaigazolása óta először lépett pályára Gera Zoltán, méghozzá kezdőként. Az Arsenal elleni, 3-0-ra elveszített találkozón 63 percet kapott. Fülöp Márton a kispadon ült. Buzsáky Ákos sérülése miatt nem került be a Queens Park Rangers keretébe a Manchester City elleni meccsre, és Somogyi Csaba is kimaradt a Fulham keretéből a Tottenham elleni mérkőzésen, amelyet a Spurs nyert 3-1-re. Bogdán Ádám a kispadról nézte végig, amint a Bolton 5-0-ra legyőzte a Stoke-ot hazai pályán.

A Championshipben a Hull City-West Ham United találkozón (0-2) Gulácsi Péter állt a hazai kapuban, Kurucz Péter pedig a vendégek kispadján ült. A Cardiff-Crystal Palace mérkőzésre (2-0) Gyepes Gábort nem nevezték, az Ipswich-Doncaster meccsen (2-3) Priskin Tamás kezdőként 65 percet játszott a hazaiaknál, és gólpasszt adott Carsonnak az 53. percben, míg a Portsmouthból Futács Márkó kimaradt a Nottingham elleni bajnokin, amelyet csapata 3-0-ra megnyert.

Priskin Tamás húzza el a labdát a West Bromwich Albion kapusa mellett az Ipswich Town játékosaként

NÉMETORSZÁG

A Bundesligában Hajnal Tamás kezdőként 82 percet játszott a Stuttgartban a Mainz elleni idegenbeli mérkőzésen, jól irányította az együttest, a Svábok góljában is benne volt, de sérülés miatt kért cserét. A hírek szerint a sérülése nem súlyos, és már a pénteki Liechtenstein elleni válogatott mérkőzésen szeretne pályára lépni. Stieber Zoltán a Mainz keretébe bekerült, de pályára nem lépett a mérkőzésen, amelyet 3-1-re nyert meg együttese. A szintén mainzi Szalai Ádám még sérüléséből lábadozik. A Hamburg Leverkusenben ért el 2-2-es döntetlent Nagy Dániel nélkül.

A másodosztályban Király Gábor védte az 1860 München kapuját a Bochum ellen 3-1-re elveszített hazai mérkőzésen, Lázok János azonban nem állhatott be az Aachen elleni 2-2-re végződött alsóházi rangadón.

OLASZORSZÁG

Simon Ádám kimaradt a Palermo keretéből a Bologna elleni, 3-1-re megnyert találkozón a Serie A-ban. A Serie B-ben Kovácsik Ádám állt a Crotone ellen idegenben 1-1-re végző Reggina kapujában, Filkor Attila kezdőként 83 percet játszott a Pescara ellen a Livornóban, amely 3-1-re győzött. A Laczkó Zsoltot és Koman Vladimirt foglalkoztató Sampdoria és a Feczesin Róbertet és Vass Ádámot soraiban tudó Brescia egymás ellen játszik hétfőn este.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám nem került be a Zaragoza keretébe a Primera Divisiónban.

BELGIUM

A Genk-Kortrijk mérkőzésen Köteles László és Tőzsér Dániel is végig a pályán volt a hazaiaknál, Czvitkovics Pétert nem cserélte be edzője a vendégeknél. Kovács Péter a 81. percben állt be a Lierse-be, amely 3-1-re verte az Oud-Heverleet. Az Anderlecht 1-0-s vereséget szenvedett a Cercle Brugge otthonában, és ezzel aktuális ellenfelét és a szintén nyerő Gentet hárompontos közelségbe engedte a tabella élén. Juhász Roland végig pályán volt a listavezető együttesben.

HOLLANDIA

Az ADO Den Haag Horváth Gáborral a soraiban szenvedett 3-0-s vereséget a tabellát vezető AZ Alkmaar otthonában, az NEC Nijmegen pedig Babos Gáborral és Vadócz Krisztiánnal győzte le a Feyenoordot idegenben. Szélesi Zoltán és Eppel Márton a cserék közé bekerültek, de pályára nem léphettek.

OROSZORSZÁG

A Krilja Szovjetov ellen hazai pályán nyerő Anzsi Mahacskalában Dzsudzsák Balázs a 81. percben lépett pályára, a Kubany Krasznodar ellen idegenben 1-1-es döntetlent játszó Zenit keretéből Huszti Szabolcs kimaradt. A Premjer Ligában véget ért az alapszakasz, és tavasszal kezdődnek a rájátszás küzdelmei, amellyel átállnak az őszi-tavaszi bajnoki rendszerre. A Zenit négypontos előnnyel zárta az élen az alapszakaszt, az Anzsi pedig az utolsó, nyolcadik helyen került be a felsőházba, de hátránya csak egy pont a Rubin Kazany és a Kubany Krasznodar mögött.

AUSZTRIA

A Sturm Grazból erre a naptári évre kidőlt bokaszalag-szakadás miatt Szabics Imre, így csapata nélküle győzte le 1-0-ra a Kapfenberget. A Salzburg ellen 3-0-ra nyerő Mattersburg keretébe bekerült Waltner Róbert, de pályára nem lépett, Sáfár Szabolcs viszont ott volt az Austria Wien ellen 2-2-es döntetlent játszó Wacker Innsbruckban.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpiakosz Pireusz kapujában Megyeri Balázs először állhatott az idei bajnokságban, és idegenben 3-2-re nyertek az Arisz ellen. Ezzel tartották kétpontos hátrányukat a bajnoki éllovas Panathinaikosz mögött, amely Rudolf Gergely nélkül győzött 3-2-re az AEK Athén ellen. Bodor Boldizsár szintén kimaradt a Panioniosz otthonában nyerő OFI Kréta keretéből.

Az Aalesund-Brann (2-1) norvég kupadöntő, Korcsmár Zsolt gólja 0:17-nél

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Norvégiában kupadöntőt rendeztek vasárnap amelyen a végig játszó Korcsmár Zsolt gólt szerzett ugyan az Aalesund ellen, de így is 2-1-es vereséget szenvedtek. Svájcban Vanczák Vilmos szintén végigjátszotta a Grasshoppers-Sion mérkőzést a vendégcsapatban, amely a 33. perctől emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott. Törökországban Lázár Pál a szünetben állt be az akkor még 2-0-ra vezető Samsunsporba, amely végül 2-2-re végzett az Ankaragücüvel.