Videoton

Elfogadhatatlan lefejelni valakit, de bízzuk a rendőrségre - Garancsi István

A Videoton tulajdonosa a nol.hu-nak adott hosszabb interjút, ahol szót ejtett Paulo Sousa munkájáról, az ominózus fejelős balhéról, valamint a magyar labdarúgás helyzetéről is.

Garancsi István szerint nem csoda, hogy nincsenek nézők a magyar bajnokikon, hiszen nemzetközi szinten pocsékul szerepelnek a hazai klubcsapatok.

"Miért lenne néző, amikor hosszú ideje hiányoznak a nemzetközi eredmények? Bár a látogatottság nem feltétlenül csak a pályán nyújtott színvonal függvénye. A mostaninál nagyobb publikumot is mozgósítani lehetne, ha a magyar klubok több figyelmet fordítanának a meccsrendezésre és a mérkőzések körülményeire. Amíg egyes kluboknál az ellenfél szurkolóit a hazai drukkerek sorfala között vezetik a vendégszektorba, nehéz odavinni tömegeket. S ez csak egy példa a sok közül. Nálunk szerepet játszik az is, hogy az itteni jégkorongozók európai nívót képviselnek, ráadásul sokszor egy időben rendezik a városban az első osztályú hoki-, kosárlabda- és futballmérkőzést. De nyilván nem ez a legfőbb ok."

A listavezető Debrecennel szemben mutatkozó tizenegy pontos hátránynak is szerepe lehet a fehérvári drukkerek távolmaradásában.

"Három évre terveztünk-tervezünk. A játékosként roppant sikeres portugál Paulo Sousa érkezésével nem egyszerűen más elképzelés, hanem egészen más klubfilozófia nyert teret nálunk. Ehhez alkalmazkodni kell, ami nem megy egyik pillanatról a másikra, egy folyamatról van szó. Már most számon kérni Paulo Sousán bármit is, az türelmetlenségre, sőt dilettantizmusra vallana."

Garancsi István időt ad Sousának - Fotó: molcsapat.hu

A lap megkérdezte a Videoton tulajdonosát a nagy botrányt kiváltó balhéról is, amiben a hírek szerint a portugál tréner lefejelt egy újságírót.

"Mivel nem voltam ott, nem tudom, mi történt pontosan. De nem is vizsgálom, mert a számomra ellentmondásos eset után az újságíró még aznap este feljelentette az edzőt, amiért az szerinte szándékosan lefejelte őt. Innentől kezdve az ügy tisztázása a rendőrség feladata. Paulo Sousa élvezi a klubvezetés bizalmát, a kérdést pedig akkor tegye fel, amikor megszületik a verdikt. Megjegyzem: több, erkölcsileg megkérdőjelezhető eset is történt a hazai edzőkkel az utóbbi években, azonban egyiket sem követte efféle megbélyegzés. Lefejelni valakit: az elfogadhatatlan. Továbbra sem tudjuk, mi a teljes igazság, így megint csak azt mondom: bízzuk ezt a rendőrségre."

Garancsi István kijelentette, mindenképpen lát fejlődést a csapat játékában.

"Az edzői csapat nagyon sokat dolgozik, több, a nyilvánosság előtt nem látszó problémát megoldottunk, és pozitívumnak gondolom, hogy utat nyitottunk a külföld előtt. Ám a folyamatnak kifutása van, s nem tartom elképzelhetetlennek például, hogy belátható időn belül két magyar csapat is Európa Liga-szereplő legyen. Nézze az APOEL-t: részben lejárt szerződésű játékosokkal mennyire vitte! Nem hasonlítom a mai Videoton FC-t vagy bármelyik magyar együttest a nicosiai csapathoz, csupán arra utalok, hogy hasonló igazolásokra a mi klubjaink is képesek lehetnek. Azt persze nem tudom, lesz-e elég befektető ehhez."