Olasz válogatott

Balotellitől azt várja a szövetségi kapitány, hogy bizonyítson

Olaszország labdarúgó-válogatottja Lengyelország és Uruguay nemzeti csapataival játszik barátságos mérkőzést pénteken és kedden, és az Azzurri szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli lehetőséget szeretne adni a Manchester Cityben remeklő Mario Balotellinek, akitől cserébe jó teljesítményt is vár.

Az olasz válogatottból Antonio Cassano szívproblémája, Giuseppe Rossi pedig térdsérülése miatt dőlt ki több hónapra, a taljánoknak azonban legközelebb csak a 2012-es Európa-bajnokságon lesznek tétmérkőzéseik, azaz Prandelli kapitánynak van ideje kísérletezni. A Fiorentina korábbi mestere a Manchester Cityben kilenc mérkőzés után hétgólos Mario Balotellitől vár elsősorban jó teljesítményt.

Mario Balotelli hallgatja, amint Cesare Prandelli szövetségi kapitány magyaráz neki az olasz labdarúgó-válogatott edzésén 2011 októberében

"Már a kezdetektől szerettem volna megtalálni Balotelli helyét Rossi és Cassano között. Most csak ő van itt a három játékos közül, és megmutathatja, mit tud valójában. Nagyon sokat várunk tőle" - mondta a szakember.

Balotellinek talán van is mit bizonyítania, hiszen eddigi öt felnőtt válogatott meccsén nem tudott gólt szerezni, így még egyáltalán nem biztos, hogy a jövő évi Eb-n komolyan számol vele Prandelli. Lehetséges, hogy inkább a rutinos Antonio Di Natalét, az Udinese csapatkapitányát választja, aki azonban a 2010-es világbajnokság óta nem lépett pályára a válogatottban. A szövetségi kapitány szerint egyszerűen azért, mert pontosan tudja, hogy a 34 éves csatár mire képes.

"Nincs szükség rá, hogy Di Natalét ilyen mérkőzésekre behívjam. Tudjuk, hogy mit tud, és nem kell semmit bizonyítania. Gondolkozom azon, hogy újra behívom majd, amikor szükségünk lesz rá" - mondta Prandelli az Udinesében idén már 10 gólnál járó játékosról.