Válogatott

Németh Krisztián képes a magyaros támadó futballra - Egervári

A magyar válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy telt ház előtt adózhatnak a Császár emléke előtt.

Ahogy arról beszámoltunk korábban, Egervári Sándor szövetségi kapitány a sérült Szabics Imre helyére behívta az MTK-ban szereplő Németh Krisztiánt. Ezzel kapcsolatban írt az mlsz.hu-n vezetett blogjában a szakember.

"Az eredeti szándékunk szerint szűkített kerettel kezdtük volna meg a felkészülést a két mérkőzésre, de stábommal úgy döntöttünk, hogy marad a huszonnégy fős létszám, így a régi kerettagok még jobban összeszokhatnak, az új játékosokat pedig alaposabban megismerhetjük."

Egervári Sándor Némethet hívta be

"Sajnos újabb csatárunk dőlt ki a sorból, Rudolf Gergely után Szabics Imrére sem számíthatok az előttünk álló két találkozón. Sokat gondolkodtunk a pótlásáról, és végül úgy döntöttünk, hogy Németh Krisztiánt hívjuk be a telki edzőtáborba. Tudom, sokan felkapják erre a fejüket, hiszen Krisztiánnak sokáig nem volt csapata, hosszabb időt kihagyott, majd nemrégiben a másodosztályú MTK-ban kötött ki. Általában meglepetést kelt, ha valaki az NB II-ből lesz a keret tagja, nekünk azonban meggyőződésünk, hogy Krisztiánnak képességei alapján élvonalbeli együttesben a helye, ráadásul nem is hazai, hanem a magyarnál erősebb bajnokságban. A jövő csapatát, a vb-selejtezőkön harcba induló válogatottat építjük, és hisszük, hogy ebben Németh Krisztiánnak is helye lehet. Képes arra a kreatív, mondhatjuk, magyaros támadó futballra, amelyre mi az utóbbi bő egy évben törekszünk, és amely az Eb-selejtezőkön is sikert hozott."

A kapitány bízik benne, hogy a barátságos mérkőzéseken is sok néző előtt játszhat a nemzeti csapat.

"Remélem, a Liechtenstein elleni mérkőzésre is nagyon sok szurkoló látogat ki. A válogatott tagjai hálásak azért, hogy a szurkolók kétszer is megtöltötték a Puskás Ferenc Stadiont az ősszel, és reméljük, hogy barátságos mérkőzésen is sokan kíváncsiak lesznek a csapatra. A jövő pénteki találkozó ráadásul nemcsak a válogatottról, hanem mindannyiunk egyik legnagyobb kedvencéről, Albert Flóriánról is szól, remélem, telt ház előtt adózhatunk a Császár emléke előtt."