U19-es válogatott

Magabiztosan nyertünk a Feröer-szigetek ellen, bent vagyunk az elitkörben

U19-es válogatottunk a portugáliai Eb-selejtező torna második mérkőzését is megnyerte.

A San Marino elleni 5-0-ás siker után a mieink vasárnap Feröer-szigetek korosztályos csapatával mérkőztek meg.
Az mlsz.hu beszámolója szerint ezúttal is jelentős volt válogatottunk fölénye a mérkőzésen, de eleinte még elhibáztuk a helyzeteket, így fél órát kellett várni az első magyar gólra. A 15. percben büntetőhöz jutottunk, ám Radó András nem tudta gólra váltani a 11-est, a 30. percben azonban Novothny Soma megszerezte a vezetést: Pál Dávid jobb oldali beadása után fejelt a hálóba. Két perccel később egy bal oldali akció végén Szécsi Márk 12 méterről lőtt a kapuba, így kétgólos magyar vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulás után két perccel a feröeriek első komolyabb helyzetükből gólt lőttek, de a 48. percben visszaállt a kétgólos magyar előny: egy védők mögé belőtt labdát Szécsi szerzett meg, elhúzta a kapus mellett, majd a hálóba továbbított. A folytatásban az eredmény már nem változott, 3-1-re nyertünk, s a győzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutását a tavaszi elitkörbe.

"Sokkal jobbak voltunk, mint Feröer, megérdemelt sikert arattunk. A helyzetek alapján több góllal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, de büntetőt hibáztunk, és a lehetőségeinkből végül csak hármat tudtunk értékesíteni - mondta a meccs után Tuboly Frigyes szövetségi edző. - Kicsit sajnálom a kapott gólt, de gratulálok a játékosoknak a győzelemhez, és az elitkörbe jutáshoz. Válogatottunk ezzel a sikerrel tiszteleg Albert Flórián emléke előtt."