NB I

Ha pontosabbak vagyunk, nem lett volna szoros a vége - Kondás Elemér

A Debrecen Rezes László góljával legyőzte otthonában a Szombathelyi Haladást, az őszi szezon utolsó fordulójában, ezzel pedig megszerezte az őszi elsőséget is. Kondás Elemér szerint, ha jobban összpontosítanak a befejezéseknél, könnyebb mérkőzést játszhattak volna.

Kondás Elemér nem elégedetlenA listavezető Debrecen egy szoros mérkőzésen, 1-0-ra tudott nyerni a Szombathelyi Haladás vendégeként az OTP Bank Liga 15. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a hajdúságiak végeztek az őszi szezonban az élen.

"Tudtuk, a Haladás hazai pályán nagyon jó, ráadásul olyan helyzetben van, hogy minden pontra szüksége van, de mi is így vagyunk ezzel - mondta a mérkőzés után Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. "Azért jöttünk, hogy a három pontot elvigyük, ami sikerült egy nagyon küzdelmes mérkőzésen. Ha a helyzeteinkkel jobban sáfárkodunk, és a végjátékban pontosabbak vagyunk, jobb passzokat adunk, akkor nem lett volna ilyen izgalmas a vége. Küzdeni kellett a hajrában, de megoldottuk." - zárta mondandóját az őszi bajnok Debrecen szakvezetője.


"Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez - kezdte gondolatatai Aczél Zoltán, a Haladás trénere.  "Az első húsz percben komolyan beszorítottuk őket, de nálunk tendencia, hogy az ellenfél első kapura lövéséből gólt kapunk. Addig két-három találatot szerezhettünk volna pontosabb végjátékkal, de rendre rosszul döntöttünk. A legnagyobb baj az, hogy összeestünk a góltól, és átvette az irányítást a Debrecen. A második félidőt végig toltuk, azt gondolom, a döntetlen igazságosabb lett volna."